EMPANADA DE BACALLÀ A L’ESTIL D’EN MIQUEL
EMPANADA DE BACALLÀ A L’ESTIL D’EN MIQUEL
La fusió de dues receptes
ens pot donar plats originals i deliciosos, avui ho farem amb l’esqueixada de
bacallà i la massa dels pastissets de Tarragona.
INGREDIENTS:
Per a la massa:
ü ½
l. d’oli d’oliva
ü ¼
de litre de moscatell
ü Un
raig d’aigua
ü Farina
Per el farcit
ü 300
gr. de bacallà
ü 3
tomàquets madurs
ü 1
ceba tendra
ü 1
pebrot vermell
ü 2
pebrots verds
ü Olives
negres de l’Aragó
ü Pebre
negre en pols
ELABORACIÓ:
Per fer la massa poseu l’oli, el moscatell i l’aigua en un bol gran i
aneu incorporant-hi farina. Remeneu fins
que pugueu formar una bola i no s’enganxi als dits.
Al principi podeu fer servir alguna màquina de pastar mecànica però al
final caldrà que ho feu amb les mans.
Estireu la massa en porcions que pugueu treballar i lamineu-la fins que
sigui, aproximadament, més prima d’un mil·límetre.
Per a fer el farcit, esqueixeu el bacallà el més petit possible tenint
cura de que no quedi cap espina.
Remulleu-lo una mica perquè estigui més tou i poseu-lo en un bol amb la
ceba tendra tallada el més petit possible.
Aneu incorporant-hi oli, tot remenant, fins que veieu que no us n’absorbeix
més i reserveu-lo.
Per altra banda, escaliveu els pebrots, peleu-los i deixeu-los refredar.
Escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les granes i talleu-los a
daus petits.
En un bol barregeu els tomàquets, els pebrots, les olives negres,
amaniu-lo amb oli i pebre i incorporeu-hi el bacallà.
Per a muntar l’empanada talleu dos quadrats de massa de la mateixa mida poseu-ne
un al damunt d’una plata que pugui anar al forn, escampeu al damunt
l’esqueixada deixant un espai tot el voltant de uns 2 o 3cm sense cobrir i
poseu al damunt l’altre quadrat, ajunteu les dues masses amb un cordonet i
coeu-ho tot al forn a 180º uns 30 minuts.
RECOMANACIONS:
Evidentment podeu farcir l’empanada de tot el que vulgueu, però aquesta
queda molt bona.
La massa no és l’autentica de l’empanada gallega però per la simplicitat
de la seva elaboració dóna molt bons
resultats.
Un cop preparada la massa, si no la feu servir tota, la podeu congelar
en boles individuals.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada