EMPANADA DE BACALLÀ A L’ESTIL D’EN MIQUEL


EMPANADA DE BACALLÀ A L’ESTIL D’EN MIQUEL



La fusió de dues receptes ens pot donar plats originals i deliciosos, avui ho farem amb l’esqueixada de bacallà i la massa dels pastissets de Tarragona.

INGREDIENTS:

Per a la massa:

ü  ½ l. d’oli d’oliva
ü  ¼ de litre de moscatell
ü  Un raig d’aigua
ü  Farina

Per el farcit

ü  300 gr. de bacallà
ü  3 tomàquets madurs
ü  1 ceba tendra
ü  1 pebrot vermell
ü  2 pebrots verds
ü  Olives negres de l’Aragó
ü  Pebre negre en pols

ELABORACIÓ:

Per fer la massa poseu l’oli, el moscatell i l’aigua en un bol gran i aneu incorporant-hi farina.  Remeneu fins que pugueu formar una bola i no s’enganxi als dits.
Al principi podeu fer servir alguna màquina de pastar mecànica però al final caldrà que ho feu amb les mans.
Estireu la massa en porcions que pugueu treballar i lamineu-la fins que sigui, aproximadament, més prima d’un mil·límetre.
Per a fer el farcit, esqueixeu el bacallà el més petit possible tenint cura de que no quedi cap espina.
Remulleu-lo una mica perquè estigui més tou i poseu-lo en un bol amb la ceba tendra tallada el més petit possible.
Aneu incorporant-hi oli, tot remenant, fins que veieu que no us n’absorbeix més i reserveu-lo.
Per altra banda, escaliveu els pebrots, peleu-los i deixeu-los refredar.
Escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les granes i talleu-los a daus petits.
En un bol barregeu els tomàquets, els pebrots, les olives negres, amaniu-lo amb oli i pebre i incorporeu-hi el bacallà.
Per a muntar l’empanada talleu dos quadrats de massa de la mateixa mida poseu-ne un al damunt d’una plata que pugui anar al forn, escampeu al damunt l’esqueixada deixant un espai tot el voltant de uns 2 o 3cm sense cobrir i poseu al damunt l’altre quadrat, ajunteu les dues masses amb un cordonet i coeu-ho tot al forn a 180º uns 30 minuts.


RECOMANACIONS:

Evidentment podeu farcir l’empanada de tot el que vulgueu, però aquesta queda molt bona.
La massa no és l’autentica de l’empanada gallega però per la simplicitat de la seva elaboració  dóna molt bons resultats.
Un cop preparada la massa, si no la feu servir tota, la podeu congelar en boles individuals.





Comentaris

Les més populars