SOPA DE PESCADORS
SOPA DE PESCADORS
Una sopa de peix no és sols un menjar deliciós,
sinó que, a més, ens enlaira l’esperit
i ens acosta al nostre estimat Mediterrani.
INGREDIENTS:
Per al fumet
- Cap de rap, de lluç i peixos de roca
- 1 ceba gran
- 2 pastanagues
- 1 porro
- Unes fulles de llorer
- Una copa de vi blanc
- Aigua
- Oli d’oliva
Per al sofregit
- 1 pebrot vermell
- 2 pebrots verds
- 3 grans d’all
- 1 nyora
- 2 tomàquets madurs
- Sal, pebre vermell
Per a la sopa
- 1 sípia mitjana
- Un calamar mitjà
- 5 gambes mitjanes
- 5 o 6 musclos
- Un grapat de cloïsses
Per a l’acabat:
- 1 cullerada de maionesa
- 1 cullerada de tomàquet fregit
- Pa torrat per a sopa
- Una picada d’ametlles, avellanes, all i julivert
ELABORACIÓ:
Comenceu per a fer un bon fumet. Poseu en una olla un raig d’oli i fregiu una mica les
verdures tallades a daus. Incorporeu-hi
els caps de peix, els peixos de roca, el llorer i el vi i deixeu que es cogui
tot una mica i el vi redueixi. Afegiu-hi
l’aigua freda i porteu-ho tot a ebullició. Coeu-ho durant uns 20 minuts,
coleu-ho i reserveu el caldo.
Obriu els musclos al vapor, posant-los en una olla
amb unes fulles de llorer, un tall de llimona i una mica de vi blanc. Tapeu-ho i coeu-ho fins que estiguin oberts i
cuits. Feu el mateix amb les cloïsses.
Traieu les closques, reserveu la carn i afegiu el
suc que ha quedat al fumet que teniu
reservat.
Talleu, la sípia i el calamar a daus i fregiu-los
amb una mica d’oli durant uns dos o tres minuts i reserveu-los. Amb el mateix oli fregiu les gambes durant un
minut o dos i també reserveu-les.
A la mateixa paella feu el sofregit. Poseu a coure
la ceba tallada petita i tapeu-la. Una mica després, incorporeu-hi l’all i els
pebrots i coeu-ho fins que estigui
llest. Afegiu-hi la carn de la nyora, rehidratada, i el pebre vermell,
i tritureu-ho tot amb l’ajuda d’una
batedora mecànica.
Ara aneu per a fer la sopa.
Poseu en un olla el sofregit i el fumet i coeu-ho
tot plegat uns 5 a 6 minuts. Després la
picada, la cullerada de maionesa, la cullerada de tomàquet fregit i el pa. Tritureu-ho
tot ben fi, afegiu-hi la sípia i els calamars; després d’uns minuts, els musclos,
les cloïsses i per acabar les gambes pelades.
Rectifiqueu de sal i pebre i serviu ben calent.
OBSERVACIONS:
Per engreixar el caldo hem fet servir pa, però
també es pot fer amb carn dels peixos que hem fet servir per a fer el fumet.
Un acabat molt tradicional, també, es afegir-hi
fideus o arròs. Incorporeu els fideu i l’arròs abans de posar-hi la carn dels musclos i les gambes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada