SOPA DE PESCADORS


SOPA DE PESCADORS


Una sopa de peix no és sols un menjar deliciós, sinó que, a més, ens enlaira    l’esperit i ens acosta al nostre estimat Mediterrani.

INGREDIENTS:

Per al fumet

  •   Cap de rap, de lluç i peixos de roca
  •   1 ceba gran
  •   2 pastanagues
  •   1 porro
  •   Unes fulles de llorer
  •   Una copa de vi blanc
  •   Aigua
  •   Oli d’oliva

Per al sofregit

  •   1 pebrot vermell
  •   2 pebrots verds
  •   3 grans d’all
  •   1 nyora
  •   2 tomàquets madurs
  •   Sal, pebre vermell

Per a la sopa

  •   1 sípia mitjana
  •   Un calamar  mitjà
  •   5 gambes mitjanes
  •   5 o 6 musclos
  •   Un grapat de cloïsses

Per a l’acabat:

  •   1 cullerada de maionesa
  •   1 cullerada de tomàquet fregit
  •   Pa torrat per a sopa
  •   Una picada d’ametlles, avellanes, all i  julivert

ELABORACIÓ:

Comenceu per a fer un bon fumet. Poseu en una  olla un raig d’oli i fregiu una mica les verdures tallades a daus.  Incorporeu-hi els caps de peix, els peixos de roca, el llorer i el vi i deixeu que es cogui tot una mica i el vi redueixi.  Afegiu-hi l’aigua freda i porteu-ho tot a ebullició. Coeu-ho durant uns 20 minuts, coleu-ho i reserveu el caldo.
Obriu els musclos al vapor, posant-los en una olla amb unes fulles de llorer, un tall de llimona i una mica de vi blanc.  Tapeu-ho i coeu-ho fins que estiguin oberts i cuits. Feu el mateix amb les cloïsses.
Traieu les closques, reserveu la carn i afegiu el suc que ha quedat al  fumet que teniu reservat.
Talleu, la sípia i el calamar a daus i fregiu-los amb una mica d’oli durant uns dos o tres minuts i reserveu-los.  Amb el mateix oli fregiu les gambes durant un minut o dos i també reserveu-les.
A la mateixa paella feu el sofregit. Poseu a coure la ceba tallada petita i tapeu-la. Una mica després, incorporeu-hi l’all i els pebrots i coeu-ho fins que estigui  llest. Afegiu-hi la carn de la nyora, rehidratada, i el pebre vermell, i  tritureu-ho tot amb l’ajuda d’una batedora mecànica.
Ara aneu per a fer la sopa.
Poseu en un olla el sofregit i el fumet i coeu-ho tot plegat uns 5 a 6 minuts.  Després la picada, la cullerada de maionesa, la cullerada de tomàquet fregit i el pa. Tritureu-ho tot ben fi, afegiu-hi la sípia i els calamars; després d’uns minuts, els musclos, les cloïsses i per acabar les gambes pelades.  Rectifiqueu de sal i pebre i serviu ben calent.

OBSERVACIONS:

Per engreixar el caldo hem fet servir pa, però també es pot fer amb carn dels peixos que hem fet servir per a fer el fumet.
Un acabat molt tradicional, també, es afegir-hi fideus o arròs. Incorporeu els fideu i l’arròs abans de  posar-hi la carn dels musclos i les gambes.

Comentaris

Les més populars