PA DE CIRERES, NOUS I PANSES
PA DE CIRERES, NOUS I PANSES
Avui
entrarem en el meravellós món dels pans, un primer tast molt adient per la
temporada de les cireres i que omplirà de sabors els entrepans d’aquest estiu.
INGREDIENTS:
ü
600 gr. de farina de força
ü
350 cc.
d’aigua
ü
2 cullerades de cafè amb llet de sal
ü
1 cullerada de cafè amb llet de sucre
ü
45 gr. de llevat de forner
ü
100 gr. de cireres sense pinyol ni cua
ü
50 gr. de panses sense pinyol
ü
50 gr. de nous tallades petites
ELABORACIÓ:
Escalfeu
una mica l’aigua fins trobar-la tèbia, desfeu-hi la sal, el sucre i el llevat i
aneu incorporant-hi poc a poc la farina mentre aneu pastant la massa, a mà o
amb l’ajut d’una màquina, fins obtenir una massa elàstica.
Incorporeu-hi
les cireres, les nous tallades a bocinets i les panses, i amb les mans untades
amb oli formeu els pans i col·loqueu-los
damunt d’una llauna que pugui anar al forn, amb cura de posar-los prou
separats, doncs al llevar duplicaran el seu volum.
Pre-escalfeu
el forn a 50º, poseu un recipient amb una mica d’aigua dins del forn (si no
teniu un forn amb control d’humitat). Poseu
les llaunes amb el pans a dins i deixeu que llevin fins que dupliquin el seu
volum (aproximadament 30 minuts). Sense
obrir el forn poseu-lo a 220º i coeu els pans fins que els veieu cuits, depenent
de la mida dels pans pot esser entre 20 minuts si són petits o 30 minuts si són
més grans.
Deixeu
que refredin i a gaudir d’una delícia per al paladar.
RECOMANACIONS:
Si no és
temporada de cireres el podeu fer amb tallets d’altres fruites o simplement amb
fruit secs.
Si
teniu temps feu la fermentació lenta, a temperatura ambient 18º-20º, un parell
d’hores, en un lloc tancat (pot esser el
mateix forn apagat, o a dins d’un armari).
La fermentació lenta farà el pans més saborosos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada