PA DE CIRERES, NOUS I PANSES


PA DE CIRERES, NOUS I PANSES




Avui entrarem en el meravellós món dels pans, un primer tast molt adient per la temporada de les cireres i que omplirà de sabors els entrepans d’aquest estiu.

INGREDIENTS:

ü  600 gr. de farina de força
ü  350 cc.  d’aigua
ü  2 cullerades de cafè amb llet de sal
ü  1 cullerada de cafè amb llet  de sucre
ü  45 gr. de llevat de forner
ü  100 gr. de cireres sense pinyol ni cua
ü  50 gr. de panses sense pinyol
ü  50 gr. de nous tallades  petites

ELABORACIÓ:

Escalfeu una mica l’aigua fins trobar-la tèbia, desfeu-hi la sal, el sucre i el llevat i aneu incorporant-hi poc a poc la farina mentre aneu pastant la massa, a mà o amb l’ajut d’una màquina, fins obtenir una massa elàstica.
Incorporeu-hi les cireres, les nous tallades a bocinets i les panses, i amb les mans untades amb oli formeu els pans i col·loqueu-los  damunt d’una llauna que pugui anar al forn, amb cura de posar-los prou separats, doncs al llevar duplicaran el seu volum.
Pre-escalfeu el forn a 50º, poseu un recipient amb una mica d’aigua dins del forn (si no teniu un forn amb control d’humitat).  Poseu les llaunes amb el pans a dins i deixeu que llevin fins que dupliquin el seu volum (aproximadament 30 minuts).  Sense obrir el forn poseu-lo a 220º i coeu els pans fins que els veieu cuits, depenent de la mida dels pans pot esser entre 20 minuts si són petits o 30 minuts si són més grans.
Deixeu que refredin i a gaudir d’una delícia per al paladar.

RECOMANACIONS:

Si no és temporada de cireres el podeu fer amb tallets d’altres fruites o simplement amb fruit secs.
Si teniu temps feu la fermentació lenta, a temperatura ambient 18º-20º, un parell d’hores, en un lloc tancat  (pot esser el mateix forn apagat, o a dins d’un armari).  La fermentació lenta farà el pans més saborosos.

Comentaris

Les més populars