ARRÒS CALDÓS DE MUNTANYA


ARRÒS CALDÓS  DE MUNTANYA


En tot temps, menjar un bon arròs és un pecat que cal cometre.

INGREDIENTS:

ü  300gr d’arròs
ü  1l. de brou vegetal lleuger
ü  Talls petits de carn variada (costella de porc, conill, pollastre, botifarra crua, botifarra blanca i negra)
ü  Una ceba
ü  1 got de vi ranci
ü  100 gr. de bolets variats assecats
ü  Julivert picat
ü  Oli d’oliva, sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Per començar poseu a rehidratar els bolets amb aigua tèbia.
Prepareu el brou vegetal, amb una ceba, una pastanaga, un porro i un litre d’aigua i feu-lo bullir una mitja hora.
Mentre els bolets es rehidraten i es fa el brou, poseu un bon raig d’oli en una cassola, salpebreu la carn i fregiu-la fins que estigui daurada, un cop cuita, retireu-la del foc i reserveu-la.
En la mateixa cassola, fregiu a foc lent i tapada, la ceba tallada petita, fins que estigui transparent.  Un cop cuita incorporeu-hi la carn. Escorreu els bolets i afegiu l’aigua del bolets al brou vegetal.
Incorporeu els bolets escorreguts a la carn i la ceba, tireu-hi el vi ranci i coeu-ho tot plegat uns dos o tres minuts.
Incorporeu l’arròs, remeneu-ho una mica, afegiu-hi el brou, empolsineu amb el julivert picat, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu que es cogui l’arròs a foc mitjà.
Quan estigui quasi cuit retireu-lo del foc tapeu-lo amb un drap i deixeu-lo així uns tres o quatre minuts i ja es pot menjar.  

La quantitat de brou, depèn del tipus d’arròs i de si voleu que quedi més o menys caldós, queda al vostre gust.
També podeu posar uns talls de peus de porc i, si en teniu, algun cargol cuit

Comentaris

Les més populars