ARRÒS CALDÓS DE MUNTANYA
ARRÒS CALDÓS DE MUNTANYA
En tot
temps, menjar un bon arròs és un pecat que cal cometre.
INGREDIENTS:
ü 300gr
d’arròs
ü 1l.
de brou vegetal lleuger
ü Talls
petits de carn variada (costella de porc, conill, pollastre, botifarra crua,
botifarra blanca i negra)
ü Una
ceba
ü 1
got de vi ranci
ü 100
gr. de bolets variats assecats
ü Julivert
picat
ü Oli
d’oliva, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per començar poseu a rehidratar els bolets amb aigua tèbia.
Prepareu el brou vegetal, amb una ceba, una pastanaga, un porro i un
litre d’aigua i feu-lo bullir una mitja hora.
Mentre els bolets es rehidraten i es fa el brou, poseu un bon raig d’oli
en una cassola, salpebreu la carn i fregiu-la fins que estigui daurada, un cop
cuita, retireu-la del foc i reserveu-la.
En la mateixa cassola, fregiu a foc lent i tapada, la ceba tallada petita,
fins que estigui transparent. Un cop
cuita incorporeu-hi la carn. Escorreu els bolets i afegiu l’aigua del bolets al
brou vegetal.
Incorporeu els bolets escorreguts a la carn i la ceba, tireu-hi el vi ranci
i coeu-ho tot plegat uns dos o tres minuts.
Incorporeu l’arròs, remeneu-ho una mica, afegiu-hi el brou, empolsineu
amb el julivert picat, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu que es cogui l’arròs
a foc mitjà.
Quan estigui quasi cuit retireu-lo del foc tapeu-lo amb un drap i
deixeu-lo així uns tres o quatre minuts i ja es pot menjar.
La quantitat de brou, depèn del tipus d’arròs i de si voleu que quedi
més o menys caldós, queda al vostre gust.
També podeu posar uns talls de peus de porc i, si en teniu, algun cargol
cuit
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada