TRINXAT D’ESTIU
TRINXAT D’ESTIU
La substitució de la col per el carbassó, no
desmereix gens aquest plat.
INGREDIENTS:
ü 600 gr. de carbassó
ü 300 gr. de patates
ü 1 porro
ü 1 all
ü 100 gr. de cansalada
ü Una culleradeta de fulles de farigola fresca
ü Un polsim de comí en pols
ü Pebre vermell dolç
ü Pebre negre
ü Sal, oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Netegeu el porro, aprofitant la part més branca i
talleu-lo molt petit.
Peleu les patates i també talleu-les a daus petits.
Feu el mateix amb el carbassó.
Poseu un bon raig d’oli en una olla i fregiu una
mica el porro. Quan estigui blanquejat,
afegiu-hi el carbassó, la patata i les
fulles de farigola. Cobriu-ho amb aigua
i feu-ho bullir uns 15/20 minuts.
Un cop cuit, escorregueu-ho, aixafeu-ho amb una
forquilla i reserveu-ho.
En una paella poseu un bon raig d’oli i amb l’all
laminat.0 Quan l’all comenci a agafar
color daurat, retireu-lo i reserveu-lo. Amb el mateix oli, fregiu la cansalada,
tallada a dauets petits. Quan estigui cuita, afegiu-hi la patata amb el carbassó
i els alls que teníeu reservats. Amaniu-ho
amb el pebre vermell, el comí, el pebre negre i la sal.
Fregiu-ho tot plegat per assecar una mica la
verdura i que faci una mica de crosta, mentre ho aneu “trinxant”. Serviu-ho
calent.
RECOMANACIONS:
La quantitat d’espècies és al vostre gust. Amés de
cansalada també queda molt be una mica de botifarra negra esmicolada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada