TRINXAT D’ESTIU


TRINXAT D’ESTIU

La substitució de la col per el carbassó, no desmereix gens aquest plat.

INGREDIENTS:

ü  600 gr. de carbassó
ü  300 gr. de patates
ü  1 porro
ü  1 all
ü  100 gr. de cansalada
ü  Una culleradeta de fulles de farigola fresca
ü  Un polsim de comí en pols
ü  Pebre vermell dolç
ü  Pebre negre
ü  Sal, oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Netegeu el porro, aprofitant la part més branca i talleu-lo molt petit.
Peleu les patates i també talleu-les a daus petits.  Feu el mateix amb el carbassó.
Poseu un bon raig d’oli en una olla i fregiu una mica el porro.  Quan estigui blanquejat, afegiu-hi  el carbassó, la patata i les fulles de farigola.  Cobriu-ho amb aigua i feu-ho bullir uns 15/20 minuts.
Un cop cuit, escorregueu-ho, aixafeu-ho amb una forquilla i reserveu-ho.
En una paella poseu un bon raig d’oli i amb l’all laminat.0  Quan l’all comenci a agafar color daurat, retireu-lo i reserveu-lo. Amb el mateix oli, fregiu la cansalada, tallada a dauets petits. Quan estigui cuita, afegiu-hi la patata amb el carbassó i els alls que teníeu reservats.  Amaniu-ho amb el pebre vermell, el comí, el pebre negre i la sal.
Fregiu-ho tot plegat per assecar una mica la verdura i que faci una mica de crosta, mentre ho aneu “trinxant”. Serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

La quantitat d’espècies és al vostre gust. Amés de cansalada també queda molt be una mica de botifarra negra esmicolada.

Comentaris

Les més populars