BUNYOLS DE BACALLÀ AMB CREMA DE CARXOFA.
BUNYOLS DE BACALLÀ AMB CREMA DE CARXOFA.
INGREDIENTS:
Per als bunyols:
ü 350
gr. de patata
ü 400
gr. de bacallà remullat i dessalat
ü 50
gr. de mantega
ü 75
gr. de farina
ü 2
ous
ü All
i julivert picat
Per a
la crema de carxofes:
ü 6
o 7 carxofes
ü 1 litre
d’aigua mineral
ü 2
cullerades soperes d’oli d’oliva
ü 1
cullerada de farina
ELABORACIÓ:
Comencem per fer els bunyols:
Poseu les patates a bullir
pelades i tallades petites. Una vegada
estiguin cuites, afegiu-hi el bacallà.
Remeneu-ho tot durant un minut o dos, escorregueu-ho i reserveu
l’aigua. En un bol poseu les patates i
el bacallà i tritureu-ho. Després
incorporeu-hi la mantega i la farina. Si
queda molt espès, afegiu-hi una mica d’aigua de la cocció. Seguidament hi afegiu els ous, d’un en un, i
remeneu fins tenir una crema ben lligada.
Per acabar, afegiu-hi l’all i el julivert tallat petit. Rectifiqueu de sal i pebre si
convingués. En una fregidora amb l’oli
calent, aneu tirant boles petites del preparat.
Quan estiguin daurades, les traieu i les poseu damunt de paper
absorbent, i les reserveu calentes.
Per a fer la crema:
En una olla poseu a escalfar l’aigua amb la
sal, l’oli d’oliva i la farina. Remeneu
constantment. Peleu les carxofes,
talleu-les en quatre trossos i incorporeu-les a l’olla. Un cop els cors de carxofa estiguin cuits,
escorreu-los i reserveu l’aigua de bullir.
Tritureu-los amb una batedora elèctrica i passeu-los pel colador xinès. Rectifiqueu de sal i pebre i afegiu l’aigua
de la cocció que sigui necessària per obtenir la textura desitjada.
Per muntar el plat, poseu
els bunyols al centre del plat i regueu-los amb la crema de carxofa.
RECOMANACIONS:
Podeu acompanyar també el
plat amb uns cruixents de pernil ibèric i/o amb xips de carxofes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada