CREMA DE PATATES AMB BACALLÀ FUMAT


CREMA DE PATATES AMB BACALLÀ FUMAT



Una crema de sabor delicat que ens ajudarà a lluitar contra el fred escalfant-nos el cos i l’esperit.

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de patates
ü  1 ceba mitjana
ü  1 litre de fumet (brou de peix)
ü  1 cullerada de mantega
ü  200 gr. de bacallà fumat
ü  Sal i pebre
ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Talleu la ceba petita i fregiu-la dins de l’olla on després hi fareu la crema.  Quan estigui blanca, afegiu-hi les patates pelades i tallades a daus i el fumet.  Feu-ho bullir fins que les patates estiguin cuites.  Coleu-ho tot reservant el brou.  Amb l’ajut d’una batedora mecànica, tritureu les patates fins tenir una crema fina.  Si cal, afegiu-hi caldo fins tenir la textura desitjada.  Per acabar, poseu-hi una cullerada de mantega i remeneu per tal d’acabar de donar cremositat al plat.  En el moment de servir, esmicoleu el bacallà fumat i afegiu-lo al plat.

 RECOMANACIONS:

Si no teniu bacallà fumat, el podeu substituir per bacallà dessalat i esqueixat.
Per donar encara més gust a la salsa, s’hi pot afegir una cullerada de caviar o succedani.

Comentaris

Les més populars