ROQUES DE XOCOLATA
ROQUES DE XOCOLATA
Una
petita introducció al món meravellós i inesgotable de la xocolata.
INGREDIENTS:
ü Cobertura
de xocolata (negra, blanca i amb llet)
ü Taronja
confitada
ü Panses
de Corint sense granes
ü Arròs
inflat
ü Cereals
ELABORACIÓ:
En
primer lloc, cal fondre la cobertura. Ho
podeu fer al bany maria o al microones, fins que la xocolata estigui totalment
líquida. El segon pas és temperar la
xocolata. Això vol dir anar-la refredant
lentament, sense parar de remenar, per tal de mantenir una temperatura uniforme
a tota la xocolata. Fins arribar a uns
36 o 37 º de temperatura. Si no teniu
termòmetre, podeu fer servir la tècnica dels pastissers, que és mullar-te el
llavi superior amb una mica de xocolata, fins que la trobeu a la mateixa
temperatura que el vostre cos. Això es
coneix com a temperatura de llavi. Ara
és el moment d’incorporar-li a parts iguals la taronja confitada, tallada a
daus petits, les panses, l’arròs inflat i els cereals, i remenar-ho tot perquè
quedi ben impregnat de xocolata.
Per
formar les roques, aneu fent petites piles amb l’ajut de dues culleres, damunt
d’una superfície plana protegida amb paper de forn o film transparent. Després, deixeu que es solidifiquin a
temperatura ambient.
La
tècnica és la mateixa per a qualsevol de les cobertures de xocolata. Podeu fer les tres per separat, o simplement,
la que sigui més del vostre gust.
És
important temperar la xocolata, sinó ens trobarem que les roques se’ns
enfonsen.
Cal
refredar a temperatura ambient (18-20º), ja que si les refredem a la nevera,
malgrat ser més ràpid, la xocolata perd la lluentor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada