ROQUES DE XOCOLATA


ROQUES DE XOCOLATA



Una petita introducció al món meravellós i inesgotable de la xocolata.

INGREDIENTS:

ü  Cobertura de xocolata (negra, blanca i amb llet)
ü  Taronja confitada
ü  Panses de Corint sense granes
ü  Arròs inflat
ü  Cereals

 ELABORACIÓ:

En primer lloc, cal fondre la cobertura.  Ho podeu fer al bany maria o al microones, fins que la xocolata estigui totalment líquida.  El segon pas és temperar la xocolata.  Això vol dir anar-la refredant lentament, sense parar de remenar, per tal de mantenir una temperatura uniforme a tota la xocolata.  Fins arribar a uns 36 o 37 º de temperatura.  Si no teniu termòmetre, podeu fer servir la tècnica dels pastissers, que és mullar-te el llavi superior amb una mica de xocolata, fins que la trobeu a la mateixa temperatura que el vostre cos.  Això es coneix com a temperatura de llavi.  Ara és el moment d’incorporar-li a parts iguals la taronja confitada, tallada a daus petits, les panses, l’arròs inflat i els cereals, i remenar-ho tot perquè quedi ben impregnat de xocolata.
Per formar les roques, aneu fent petites piles amb l’ajut de dues culleres, damunt d’una superfície plana protegida amb paper de forn o film transparent.  Després, deixeu que es solidifiquin a temperatura ambient.

La tècnica és la mateixa per a qualsevol de les cobertures de xocolata.  Podeu fer les tres per separat, o simplement, la que sigui més del vostre gust. 
És important temperar la xocolata, sinó ens trobarem que les roques se’ns enfonsen.
Cal refredar a temperatura ambient (18-20º), ja que si les refredem a la nevera, malgrat ser més ràpid, la xocolata perd la lluentor.

Comentaris

Les més populars