XIPIRONS ARREBOSSATS AMB MAIONESA DE LA SEVA TINTA


 

XIPIRONS ARREBOSSATS AMB MAIONESA DE LA SEVA TINTA

Pot ésser una tapa o un plat, sempre seran ben rebuts

INGREDIENTS:

ü  Xipironets o en el seu defecte calamar patagònic com a molt del núm. 4

ü  Farina de  blat

ü  Farina de cigrons

ü  Sal i pebre

ü  Oli de gira-sol per fregir.

Per la maionesa de tinta

ü  Un ou

ü  Oli de gira-sol

ü  Sal

ü  Una bossa de tinta de calamar

ELABORACIÓ:

Prepareu la maionesa com sempre i al final afegiu-hi la tinta, amb cura de que no es talli.

Per fer els xipirons, barregeu les dues farines a parts iguals, renteu els xipirons, salpebreu-los i arrebosseu-los amb la barreja de farina. Prepareu una fregidora amb abundant oli calent i fregiu els xipirons arrebossats fins que veieu que estan daurats.

Traieu-los de la fregidora i  passeu-los una mica per paper de cuina, per treure l’excés d’oli i emplateu-los.  Un cop emplatats poseu una mica de maionesa de tinta al damunt, i ja es poden menjar.

 

RECOMANACIONS.

Si no trobeu calamarcets petits o xipirons sempre es pot fer amb calamars més grans, però talleu-los trossos.

La maionesa la podeu aprofitar per acompanyar altres plats de peix i, si us agrada més forta de gust, podeu barrejar-hi una mica d’all en pols.

Comentaris

Les més populars