XIPIRONS ARREBOSSATS AMB MAIONESA DE LA SEVA TINTA
XIPIRONS ARREBOSSATS AMB MAIONESA DE LA SEVA TINTA
Pot ésser una tapa o un plat, sempre seran ben rebuts
INGREDIENTS:
ü
Xipironets
o en el seu defecte calamar patagònic com a molt del núm. 4
ü
Farina
de blat
ü
Farina
de cigrons
ü
Sal
i pebre
ü
Oli
de gira-sol per fregir.
Per la maionesa de tinta
ü Un ou
ü Oli de gira-sol
ü
Sal
ü
Una
bossa de tinta de calamar
ELABORACIÓ:
Prepareu la maionesa com sempre i al final afegiu-hi la
tinta, amb cura de que no es talli.
Per fer els xipirons, barregeu les dues farines a parts iguals,
renteu els xipirons, salpebreu-los i arrebosseu-los amb la barreja de farina.
Prepareu una fregidora amb abundant oli calent i fregiu els xipirons arrebossats
fins que veieu que estan daurats.
Traieu-los de la fregidora i passeu-los una mica per paper de cuina, per
treure l’excés d’oli i emplateu-los. Un
cop emplatats poseu una mica de maionesa de tinta al damunt, i ja es poden
menjar.
RECOMANACIONS.
Si no trobeu calamarcets petits o xipirons sempre es pot
fer amb calamars més grans, però talleu-los trossos.
La maionesa la podeu aprofitar per acompanyar altres
plats de peix i, si us agrada més forta de gust, podeu barrejar-hi una mica
d’all en pols.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada