LASANYA D’ESPÀRRECS I SALMÓ


LASANYA D’ESPÀRRECS I SALMÓ


Ens acostem a les festes de Nadal i la importància de la cuina en aquestes festes és coneguda per tots, per això aquests dies mirarem de donar idees per sorprendre als nostres convidats.
Com sempre amb plats de fàcil elaboració i resultats sorprenents.
Avui un delicat  plat fi i gustós que sens dubte ens sorprendrà.

INGREDIENTS:

ü  Un manat d’espàrrecs verds
ü  Un sobre de salmó fumat, tallat a làmines
ü   Formatge per gratinar
ü  ½ l de crema de llet
ü  ¼ de litre d’aigua o de  fumet suau
ü  Farina de blat de moro

ELABORACIÓ:

Per començar courem els espàrrecs verds amb aigua i quan estiguin cuits, “al dente”, els posarem amb aigua amb gel i després els escorrerem i eixugarem.
Diluirem dues cullerades de Farina de blat de moro amb aigua freda.
En un pot posarem el fumet i la crema de llet i quan estigui calent incorporarem lentament la farina de blat de moro  fins que tingui  textura de beixamel.
Ara muntarem el plat.
En una plata que pugui anar al forn, posarem una mica de salsa, al damunt una capa d’espàrrecs, després una de salmó i cobrirem un altre cop amb salsa. Per acabar hi posarem el formatge ratllat i ho gratinarem. Ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

També podem fer aquest plat amb espàrrecs de llauna, però hem de treure el màxim d’aigua possible.
El salmó pot ser fumat o marinat per nosaltres mateixos.
Per marinar-ho prepararem una barreja d’1 kg de Sal, ½ kg de sucre i 10 gr. de pebre vermell dolç, cobrirem totalment el tall de salmó i ho tindrem a la nevera 12 hores, després el rentarem i ja es pot laminar i menjar.


Comentaris

Les més populars