MAGRET D’ANEC AMB SALSA DE CEBA I TARONJA


MAGRET D’ANEC AMB SALSA DE CEBA I TARONJA


Els amants de l’ànec, no poden deixar de tastar aquest plat, de sabor delicat, que farà les seves delícies i els omplirà de plaer.

INGREDIENTS:

ü  4 magrets d’ànec
ü  El suc de dues taronges
ü  500 gr de ceba de Figueres
ü  15 gr. de gingebre
ü  2 fulles de llorer
ü  100 gr. de mantega
ü  Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

Peleu i talleu les cebes petites, i peleu i talleu petit el gingebre. Sofregiu-ho tot plegat en una paella amb 30 gr. de mantega, durant 3 minuts.  Passat aquest temps, incorporeu-hi el suc de les taronges i les fulles de llorer i coeu-ho tot plegat, tapat i a foc suau durant 30 minuts.
Després traieu les fulles de llorer i amb l’ajut d’una batedora mecànica, tritureu-ho fins que tingueu una salsa fina.  Incorporeu-hi en calent la resta de la mantega i lligueu la salsa.  Rectifiqueu-la de sal i pebre i reserveu-la calenta.
Coeu els magrets: salpebreu-los, feu-los uns talls en forma de quadricula a la part del greix i comenceu a coure’ls per aquesta part a foc mitjà.  A mida que vagin traient  greix, retireu-lo i coeu-lo fins que la pell quedi daurada i cruixent.  Tombeu-lo i coeu-lo  per l’altra banda  3 o 4 minuts.  Traieu-lo del foc i deixeu que reposi tapat durant uns 5 minuts.
A l’hora de servir-ho talleu-lo en talls de través, amb la salsa per damunt o en una salsera al costat.

A l’hora de servir-ho, tant la salsa com el magret han d’estar calents.
Queda molt bé acompanyar-ho amb llesques de taronges caramel·litzades amb una mica de mantega i sucre morè, que donarà el contrast dolç que tan agraeix l’ànec.

Comentaris

Les més populars