MAGRET D’ANEC AMB SALSA DE CEBA I TARONJA
MAGRET D’ANEC AMB SALSA DE CEBA I TARONJA
Els
amants de l’ànec, no poden deixar de tastar aquest plat, de sabor delicat, que
farà les seves delícies i els omplirà de plaer.
INGREDIENTS:
ü 4
magrets d’ànec
ü El
suc de dues taronges
ü 500
gr de ceba de Figueres
ü 15
gr. de gingebre
ü 2
fulles de llorer
ü 100
gr. de mantega
ü Sal
i pebre negre
ELABORACIÓ:
Peleu
i talleu les cebes petites, i peleu i talleu petit el gingebre. Sofregiu-ho tot
plegat en una paella amb 30 gr. de mantega, durant 3 minuts. Passat aquest temps, incorporeu-hi el suc de
les taronges i les fulles de llorer i coeu-ho tot plegat, tapat i a foc suau
durant 30 minuts.
Després
traieu les fulles de llorer i amb l’ajut d’una batedora mecànica, tritureu-ho
fins que tingueu una salsa fina. Incorporeu-hi
en calent la resta de la mantega i lligueu la salsa. Rectifiqueu-la de sal i pebre i reserveu-la
calenta.
Coeu
els magrets: salpebreu-los, feu-los uns talls en forma de quadricula a la part
del greix i comenceu a coure’ls per aquesta part a foc mitjà. A mida que vagin traient greix, retireu-lo i coeu-lo fins que la pell
quedi daurada i cruixent. Tombeu-lo i
coeu-lo per l’altra banda 3 o 4 minuts. Traieu-lo del foc i deixeu que reposi tapat
durant uns 5 minuts.
A
l’hora de servir-ho talleu-lo en talls de través, amb la salsa per damunt o en
una salsera al costat.
A
l’hora de servir-ho, tant la salsa com el magret han d’estar calents.
Queda
molt bé acompanyar-ho amb llesques de taronges caramel·litzades amb una mica de
mantega i sucre morè, que donarà el contrast dolç que tan agraeix l’ànec.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada