AMANIDA TÈBIA DE BRÒQUIL
AMANIDA TÈBIA DE BRÒQUIL
Les amanides tèbies són ideals per aquest temps
INGREDIENTS:
- Un bròquil
- 3 o 4 tomàquets secs confitats amb oli
- 50 gr. de mozzarel·la
- 150 gr. de pernil salat tallat a dauets
- 2 cullerades de pinyons
- Oli d’oliva
- Vinagre de xerès,
- 1 cullerada d’olivada
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu els diferent components de l’amanida.
Talleu el tomàquet en tires i la mozzarel·la en dauets.
Torreu en una paella, amb unes gotes d’oli, els
pinyons i el pernil, i reserveu-ho.
Prepareu la vinagreta amb l’oli, el vinagre,
l’olivada i una mica de sal i pebre.
Per acabar, separeu les flors del bròquil i talleu
els troncs a tires primes.
Coeu el bròquil al vapor durant uns 10 minuts i quan estigui tendre emplateu-lo,
encara calent. Escampeu al damunt les tires de tomàquet, el formatge, el pernil
i els pinyons i amaniu-ho amb la vinagreta. Serviu-lo mentre encara estigui
calent el bròquil.
El pernil es pot substituir per bacó, i la
mozzarel·la per un altre formatge de sabor més potent, com el blau o el
parmesà, com totes les amanides queda oberta a la vostra imaginació
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada