AMANIDA TÈBIA DE BRÒQUIL


AMANIDA TÈBIA DE BRÒQUIL

Les amanides tèbies són ideals per aquest temps

INGREDIENTS:


  •       Un bròquil
  •           3 o 4 tomàquets secs confitats amb oli
  •           50 gr. de mozzarel·la
  •          150 gr. de pernil salat tallat a dauets
  •          2 cullerades de pinyons
  •          Oli d’oliva
  •          Vinagre de xerès,
  •          1 cullerada d’olivada
  •          Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Prepareu els diferent components de l’amanida. Talleu el tomàquet en tires i la mozzarel·la en dauets.
Torreu en una paella, amb unes gotes d’oli, els pinyons i el pernil, i reserveu-ho.
Prepareu la vinagreta amb l’oli, el vinagre, l’olivada i una mica de sal i pebre.
Per acabar, separeu les flors del bròquil i talleu els troncs a tires primes.
Coeu el bròquil al vapor durant  uns 10 minuts i quan estigui tendre emplateu-lo, encara calent. Escampeu al damunt les tires de tomàquet, el formatge, el pernil i els pinyons i amaniu-ho amb la vinagreta. Serviu-lo mentre encara estigui calent el bròquil.

El pernil es pot substituir per bacó, i la mozzarel·la per un altre formatge de sabor més potent, com el blau o el parmesà, com totes les amanides queda oberta a la vostra imaginació

Comentaris

Les més populars