COCA D’ESPINACS, GAMBES I FORMATGE
COCA D’ESPINACS, GAMBES I FORMATGE
INGREDIENTS:
- 1
placa de pasta de full
- ½
kg. de fulles d’espinacs frescos
- 200
gr. de gamba pelada mitjana
- 200
gr. de mozzarella ratllada
- 200
ml. de nata líquida de cuina 18% mg
- Una
cullerada de pinyons
- Sal,
Pebre negre, nou moscada ratllada
Oli
ELABORACIÓ:
En
una paella amb un raig d’oli, salteu una mica els espinacs. Quan comencin a
estar cuits, afegiu-hi les gambes. Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada,
remeneu-ho tot plegat i retireu-ho del foc. Poseu-ho en una escorredora per
treure l’excés de líquids i en un bol apart, barregeu-ho amb la nata i el
formatge
Prepareu
la pasta de full: Punxeu-la amb una forquilla deixant uns 2 o 3 cm sense punxar
a tot el voltant. Coeu-la al forn a 180º durant uns 8 o 9 minuts. Traieu la
safata del forn i aixafeu la part punxada, que serà on abocareu el preparat
d’espinacs, gambes i formatge, vigilant que quedi repartit per igual. Empolsineu
els pinyols al damunt i continueu la cocció a 180º uns 20 minuts més. Deixeu
que es refredi una mica i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
substituir la mozzarella per emmental i qualsevol cremós que fongui bé.
Si
teniu cura de pintar amb una mica d’ou batut tot el voltant que no està cobert
d’espinacs, aconseguireu que tingui un color més daurat i lluent.
Si
no és temps d’espinacs, en podeu fer servir de congelats. També tindreu bons resultats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada