FLOR DE LLET (Ruffled Milk Peu o pastís arrissat de llet)
FLOR
DE LLET (Ruffled Milk Peu
o pastís arrissat de llet)
Deliciós
pastis grec, d’elaboració molt simple i presència espectacular.
INGREDIENTS:
- 1
paquet de pasta filo
- 100
gr. de mantega clarificada
- 300
ml. de llet
- 100
ml. de crema de llet per a muntar
- 140
gr. de sucre blanc
- Sucre
llustre
- 1
bastonet de canyella
- La
pela d’una llimona
- Un
polsim d’essència de vainilla
3 ous
ELABORACIÓ:
Unteu
un motlle amb mantega i reserveu-lo.
Separeu
els fulls de pasta filo i aneu untant-los amb la mantega clarificada. Plegueu
cada full del llarg en 4 parts com si fos un acordió, sense apretar-les gaire, i després enrotlleu la primera sobre
sí mateixa i poseu-la al centre del motllo. Les següents, després de pintar-les
i plegar-les, enrotlleu-les al voltant de la primera, formant un espiral, fins
tenir el motllo ple. Un cop ple, coeu-ho durant 25 minuts a 180º.
Mentre
es cou la pasta filo, poseu la llet, la crema de llet, el sucre, la vainilla i
la branca de canyella en un cassó a foc mitjà. Aneu remenant perquè es
dissolgui bé el sucre i quan comenci a bullir traieu-ho del foc i deixeu-ho
infusionar fins que refredi una mica.
Traieu
el pastís del forn, coleu la infusió i barregeu-li els ous batuts. Remeneu-ho
perquè quedi tot ben emulsionat. Escampeu per damunt del pastís aquest
preparat, mirant que quedi repartit per igual i torneu a ficar-ho al forn 25
minuts més.
Quan
estigui cuit , deixeu que refredi totalment. Desemmotlleu-lo i empolsineu-lo
amb sucre llustre i decoreu-lo amb fruits vermells segons el vostre gust.
RECOMANACIONS:
No
feu servir un motlle d’aquests que es desmunten, doncs la crema és molt líquida
i podria sortir.
El
temps de cocció depèn de cada forn. Us recomano que aneu mirant quan porteu 20
o 25 minuts, si està cuit.
Per
clarificar la mantega, escalfeu—la en un pot o al microones fins que quedi
líquida i es separi el greix de la part sòlida. La mantega clarificada, és
lapart líquida resultant.
Si
teniu cura de col·locar bé la pasta filo, l’aspecte és d’una flor i el sabor és
el contrast del cruixent de la filo amb la cremositat de la crema. Una delícia
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada