FLOR DE LLET (Ruffled Milk Peu o pastís arrissat de llet)

 

FLOR DE LLET  (Ruffled Milk Peu o pastís arrissat de llet)


Deliciós pastis grec, d’elaboració molt simple i presència espectacular.

INGREDIENTS:

  •   1 paquet de pasta filo
  •   100 gr. de mantega clarificada
  •   300 ml. de llet
  •   100 ml. de crema de llet per a muntar
  •   140 gr. de sucre blanc
  •   Sucre llustre
  •   1 bastonet de canyella
  •   La pela d’una llimona
  •   Un polsim d’essència de vainilla

  •   
    3 ous

ELABORACIÓ:

Unteu un motlle amb mantega i reserveu-lo.

Separeu els fulls de pasta filo i aneu untant-los amb la mantega clarificada. Plegueu cada full del llarg en 4 parts com si fos un acordió, sense apretar-les  gaire, i després enrotlleu la primera sobre sí mateixa i poseu-la al centre del motllo. Les següents, després de pintar-les i plegar-les, enrotlleu-les al voltant de la primera, formant un espiral, fins tenir el motllo ple. Un cop ple, coeu-ho durant 25 minuts a 180º.

Mentre es cou la pasta filo, poseu la llet, la crema de llet, el sucre, la vainilla i la branca de canyella en un cassó a foc mitjà. Aneu remenant perquè es dissolgui bé el sucre i quan comenci a bullir traieu-ho del foc i deixeu-ho infusionar fins que refredi una mica.

Traieu el pastís del forn, coleu la infusió i barregeu-li els ous batuts. Remeneu-ho perquè quedi tot ben emulsionat. Escampeu per damunt del pastís aquest preparat, mirant que quedi repartit per igual i torneu a ficar-ho al forn 25 minuts més.

Quan estigui cuit , deixeu que refredi totalment. Desemmotlleu-lo i empolsineu-lo amb sucre llustre i decoreu-lo amb fruits vermells segons el vostre gust.

RECOMANACIONS:

No feu servir un motlle d’aquests que es desmunten, doncs la crema és molt líquida i podria sortir.

El temps de cocció depèn de cada forn. Us recomano que aneu mirant quan porteu 20 o 25 minuts, si està cuit.

Per clarificar la mantega, escalfeu—la en un pot o al microones fins que quedi líquida i es separi el greix de la part sòlida. La mantega clarificada, és lapart líquida resultant.

Si teniu cura de col·locar bé la pasta filo, l’aspecte és d’una flor i el sabor és el contrast del cruixent de la filo amb la cremositat de la crema. Una delícia

Comentaris

Les més populars