PASTÍS DE PASTANAGA I XOCOLATA
PASTÍS DE PASTANAGA I XOCOLATA
El
toc de la pastanaga a la massa del pastís amb el farcit i la cobertura de
xocolata el fa deliciós.
INGREDIENTS:
Per el pastís:
- 300
gr. de pastanaga pelada
- 3
ous
- 25
cl. d’oli d’oliva
- 500
gr. de farina de blat
- 400
gr. de sucre
- 15
gr. (1 sobre) de llevat en pols
Per el farcit:
- 300 gr. de cobertura de xocolata
- 150 gr. de sucre
- ½ litre de crema de llet
Per a la cobertura:
- 500
gr. de cobertura de xocolata
- ü 60
gr. d’oli de coco
ELABORACIÓ:
Talleu
la pastanaga a daus petits i
col·loqueu-la en un bol per a batedora mecànica amb l’oli i els ous, i
tritureu-ho tot fins tenir una crema homogènia.
En
un altre bol, poseu la farina, prèviament tamisada, amb el sucre i el llevat, i
després de barrejar-ho una mica, afegiu-hi la crema de pastanaga. Remeneu fins
tenir una crema homogènia i aboqueu-ho en un motlle per anar al forn.
Coeu-ho
a 180º, fins que veieu que està cuit, aproximadament uns 45 minuts.
Deixeu
refredar i desemmotlleu.
Per
fer la crema de xocolata per el farcit, foneu al microones o al bany maria la cobertura de xocolata. En un altre
bol, munteu la nata amb el sucre i després afegiu-hi la xocolata fosa remenant,
amb cura de no desmuntar gaire la nata, i fins que tot sigui homogeni.
Talleu
el pastís per la meitat com si fos un entrepà i farciu-lo amb la crema de
xocolata.
Per
a fer la cobertura, col·loqueu la xocolata i l’oli de coco en un bol i
escalfeu-ho fins que estigui líquid.
I
per acabar cobriu-ho tot amb la cobertura de xocolata, deixeu-ho refredar i ja
es pot menjar.
RECOMANACIONS:
El
farcit també el podeu fer amb alguna melmelada de fruites com gerds o maduixa.
També
és optatiu no cobrir-ho amb xocolata, però aquesta combinació queda
espectacular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada