PASTÍS DE PASTANAGA I XOCOLATA


PASTÍS DE PASTANAGA I XOCOLATA


El toc de la pastanaga a la massa del pastís amb el farcit i la cobertura de xocolata el fa deliciós.

INGREDIENTS:

Per el pastís:

  •   300 gr. de pastanaga pelada
  •   3 ous
  •   25 cl. d’oli d’oliva
  •   500 gr. de farina de blat
  •   400 gr. de sucre
  •   15 gr. (1 sobre) de llevat en pols

Per el farcit:

  •   300 gr. de cobertura de xocolata
  •   150 gr. de sucre
  •   ½ litre de crema de llet

Per a la cobertura:

  •   500 gr. de cobertura de xocolata
  • ü  60 gr. d’oli de coco

ELABORACIÓ:

Talleu la pastanaga  a daus petits i col·loqueu-la en un bol per a batedora mecànica amb l’oli i els ous, i tritureu-ho tot fins tenir una crema homogènia.
En un altre bol, poseu la farina, prèviament tamisada, amb el sucre i el llevat, i després de barrejar-ho una mica, afegiu-hi la crema de pastanaga. Remeneu fins tenir una crema homogènia i aboqueu-ho en un motlle per anar al forn.
Coeu-ho a 180º, fins que veieu que està cuit, aproximadament uns 45 minuts.
Deixeu refredar i desemmotlleu.
Per fer la crema de xocolata per el farcit, foneu al microones o al bany maria la cobertura de xocolata. En un altre bol, munteu la nata amb el sucre i després afegiu-hi la xocolata fosa remenant, amb cura de no desmuntar gaire la nata, i fins que tot sigui homogeni.
Talleu el pastís per la meitat com si fos un entrepà i farciu-lo amb la crema de xocolata.
Per a fer la cobertura, col·loqueu la xocolata i l’oli de coco en un bol i escalfeu-ho fins que estigui líquid.
I per acabar cobriu-ho tot amb la cobertura de xocolata, deixeu-ho refredar i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

El farcit també el podeu fer amb alguna melmelada de fruites com gerds o maduixa.
També és optatiu no cobrir-ho amb xocolata, però aquesta combinació queda espectacular. 


Comentaris

Les més populars