CUIXA D’ÀNEC CONFITADA AMB COMPOTA DE CEBA


CUIXA D’ÀNEC CONFITADA AMB COMPOTA DE CEBA




Per començar aquesta nova temporada portem un plat de fàcil i llarga elaboració però, el resultat exquisit i la possibilitat d’elaborar-ho molt abans del seu consum, el fa ideal per a dies de festa.

 INGREDIENTS:

  • 4 cuixes d’ànec
  • Greix d’ànec
  • 1 kg de ceba
  • 150 gr. de sucre morè
  • 5 cullerades de mel
  • 100 gr. de panses sense pinyol
  • Oli d’oliva
  • Mantega
  • Vinagre de mòdena
  • Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Per començar confiteu les cuixes d’ànec amanint-les amb sal i pebre i  posant-les al forn, tapades, amb un raig d’oli d’oliva i mantega d’ànec durant unes 3 hores a una temperatura de 100º.
Un cop cuites i fredes les reserveu a la nevera, cobertes amb el greix que elles mateixes han deixat anar.
Per fer la compota de ceba, talleu la ceba en anelles primes i poseu-les en una cassola tapada amb sal, un raig d’oli i una cullerada de mantega. Coeu-ho a foc lent durant uns 30 minuts, remenant de tant en tant, fins que la ceba sigui transparent. Afegiu-hi un bon raig de vinagre de mòdena i deixeu reduir, després incorporeu-hi el sucre morè i quant estigui desfet, tireu-hi la mel i les panses  i coeu-ho tot plegat uns 20 minuts més.
Si veieu que queda molt sec i es pot cremar, afegiu-hi una mica mes de vinagre.
Retireu del foc i un cop fred tritureu-ho amb una batedora.
Per muntar el plat, escalfeu les cuixes en  el microones al forn, escorreu els greix i acompanyeu-les amb una cullerada de compota de ceba i unes anelles de ceba arrebossades a la romana.

Al mercat podeu trobar cuixes d’ànec ja confitades i de qualitat, això us estalviarà molta feina doncs sols cal escalfar-les en el moment de servir.
Degut a la llarga elaboració de la compota podeu fer-ne una bona quantitat i després posar-les en pots de vidre al bany maria durant uns 30 minuts, com es fa amb les melmelades.
Així en tindreu per acompanyar altres plats, val la pena.

Comentaris

Les més populars