CREMA VELOUTÉ DE BOLETS
CREMA VELOUTÉ DE BOLETS
Una
delícia per als amants dels bolets, no dubteu en tastar-ho
INGREDIENTS:
- 300
gr. de ceps
- 200
gr. de rossinyols
- 100
gr. de camagrocs
- 1
ceba tendra
- 1
cullerada de farina de ceps
- 1
cullerada de farina de blat
- 1
tassa de nata líquida
- 1
l. de brou de pollastre
- 1
cullerada de mantega
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu
la cullerada de mantega en una olla al foc. Quan estigui desfeta afegiu-hi la ceba tendra
tallada petita. Quan sigui transparent afegiu-hi els bolets, nets i tallats, si
cal, a daus petits. Quan veieu que els bolets estan cuits i ja han perdut la
seva aigua, incorporeu-hi la farina de blat i la farina de ceps, remeneu-ho bé
per emulsionar-ho i afegiu-hi el brou.
Deixeu
que bulli tot plegat uns 5 minuts. Tritureu-ho
amb una batedora mecànica fins obtenir una crema fina i sense grumolls. Incorporeu-hi la nata i deixeu-ho coure 2
minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si
teniu cura de guardar alguns bolets abans de triturar-ho tot, els podeu fer
servir per a decorar el plat. Una mica de cibulet tallat petit també donarà
color i frescor.
Podeu
fer servir els bolets que tingueu a ma, però uns quants ceps són una garantia
de sabor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada