CREMA VELOUTÉ DE BOLETS


CREMA VELOUTÉ DE BOLETS



Una delícia per als amants dels bolets, no dubteu en tastar-ho

INGREDIENTS:

  •   300 gr. de ceps
  •   200 gr. de rossinyols
  •   100 gr. de camagrocs
  •   1 ceba tendra
  •   1 cullerada de farina de ceps
  •   1 cullerada de farina de blat
  •   1 tassa de nata líquida
  •   1 l. de brou de pollastre
  •   1 cullerada de mantega
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Poseu la cullerada de mantega en una olla al foc.  Quan estigui desfeta afegiu-hi la ceba tendra tallada petita. Quan sigui transparent afegiu-hi els bolets, nets i tallats, si cal, a daus petits. Quan veieu que els bolets estan cuits i ja han perdut la seva aigua, incorporeu-hi la farina de blat i la farina de ceps, remeneu-ho bé per emulsionar-ho i afegiu-hi el brou.
Deixeu que bulli tot plegat uns 5 minuts.  Tritureu-ho amb una batedora mecànica fins obtenir una crema fina i sense grumolls.  Incorporeu-hi la nata i deixeu-ho coure 2 minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Si teniu cura de guardar alguns bolets abans de triturar-ho tot, els podeu fer servir per a decorar el plat. Una mica de cibulet tallat petit també donarà color i frescor.
Podeu fer servir els bolets que tingueu a ma, però uns quants ceps són una garantia de sabor.

Comentaris

Les més populars