BANDA DE FRUITES


BANDA DE FRUITES



Ja som a la primavera, i les fruites comencen a omplir de color els nostres mercats. Aprofitarem aquests colors i sabors per fer un pastís de presència i sabor tan espectaculars com les fruites que el formen.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg de pasta de full
ü  Fruites fresques (maduixa, pinya, kiwi, etc.)
ü  1 Ou
ü  Gelatina (Brillo) de forner.
ü  Crema pastissera

Per fer la crema pastissera:

ü  ½ l. de llet
ü  4 ous
ü  150 gr. de sucre
ü  50 gr. de farina
ü  la pela d’una llimona
ü  una branqueta de canyella o de vainilla

ELABORACIÓ:

El primer que farem és la crema, doncs s’ha de refredar abans de muntar el pastís.  La tècnica per preparar la crema que farem avui és molt fàcil i ràpida i ens dona una crema suau de sabor i consistent de textura, ideal per posar de base a pastissos com aquest.


En un pot que pugui anar al foc hi poseu els ous, el sucre, la farina i un raig de llet.  Ho bateu fins que estigui ben homogeni.  En un pot a part féu bullir la resta de la llet amb la canyella, la vainilla i la pela de la llimona.  Quan estigui bullint ho aboqueu damunt del preparat anterior remenant amb energia.  Ho poseu al foc  sense parar de remenar fins que tingui l’espessor desitjada.  Ho traieu del foc i ho poseu en un recipient a part.  Ho cobriu amb film transparent fins que es refredi.
Per muntar les bandes, estireu la pasta de full i la talleu a la mida desitjada en tires d’uns 10-15 cm. d’ample per uns 20 o 30 de llarg, o bé féu una planxa quadrada gran si voleu fer un pastís sencer.  Col·loqueu les plaques damunt d’una plata que pugui anar al forn folrada amb paper de forn.  Al damunt de les plaques de full hi poseu una capa de crema pastissera, tenint cura de no acostar-vos menys de 2-3 cms. als cantons.  Pintareu aquests cantons amb ou batut diluït amb una mica d’aigua i ja ho podeu fornejar.
Ho coeu al forn uns 25-30 minuts a una temperatura d’uns 180º.  Un cop cuit ho deixeu refredar i aneu col·locant la fruita damunt de la crema tenint cura de combinar els diferents colors.  Per acabar pinteu el pastís amb la gelatina diluïda amb una mica d’aigua, i calenta.  Un cop estigui freda la gelatina, ja es pot menjar.  Bon profit.

RECOMANACIONS:

Aquest pastís es pot fer amb tota mena de fruits, frescos o secs.  En el cas de fruits amb prou consistència, com la poma, la pera, etz, poseu la fruita al damunt de la crema abans de posar-ho al forn i ho coeu tot plegat.


Comentaris

Les més populars