BANDA DE FRUITES
BANDA DE FRUITES
Ja som
a la primavera, i les fruites comencen a omplir de color els nostres mercats.
Aprofitarem aquests colors i sabors per fer un pastís de presència i sabor tan
espectaculars com les fruites que el formen.
INGREDIENTS:
ü ½
kg de pasta de full
ü Fruites
fresques (maduixa, pinya, kiwi, etc.)
ü 1
Ou
ü Gelatina
(Brillo) de forner.
ü Crema
pastissera
Per fer la crema pastissera:
ü ½
l. de llet
ü 4
ous
ü 150
gr. de sucre
ü 50
gr. de farina
ü la
pela d’una llimona
ü una
branqueta de canyella o de vainilla
ELABORACIÓ:
El
primer que farem és la crema, doncs s’ha de refredar abans de muntar el
pastís. La tècnica per preparar la crema
que farem avui és molt fàcil i ràpida i ens dona una crema suau de sabor i
consistent de textura, ideal per posar de base a pastissos com aquest.
En un
pot que pugui anar al foc hi poseu els ous, el sucre, la farina i un raig de
llet. Ho bateu fins que estigui ben
homogeni. En un pot a part féu bullir la
resta de la llet amb la canyella, la vainilla i la pela de la llimona. Quan estigui bullint ho aboqueu damunt del
preparat anterior remenant amb energia.
Ho poseu al foc sense parar de
remenar fins que tingui l’espessor desitjada.
Ho traieu del foc i ho poseu en un recipient a part. Ho cobriu amb film transparent fins que es
refredi.
Per
muntar les bandes, estireu la pasta de full i la talleu a la mida desitjada en
tires d’uns 10-15 cm. d’ample per uns 20 o 30 de llarg, o bé féu una planxa
quadrada gran si voleu fer un pastís sencer.
Col·loqueu les plaques damunt d’una plata que pugui anar al forn folrada
amb paper de forn. Al damunt de les
plaques de full hi poseu una capa de crema pastissera, tenint cura de no
acostar-vos menys de 2-3 cms. als cantons.
Pintareu aquests cantons amb ou batut diluït amb una mica d’aigua i ja
ho podeu fornejar.
Ho
coeu al forn uns 25-30 minuts a una temperatura d’uns 180º. Un cop cuit ho deixeu refredar i aneu
col·locant la fruita damunt de la crema tenint cura de combinar els diferents
colors. Per acabar pinteu el pastís amb
la gelatina diluïda amb una mica d’aigua, i calenta. Un cop estigui freda la gelatina, ja es pot
menjar. Bon profit.
RECOMANACIONS:
Aquest
pastís es pot fer amb tota mena de fruits, frescos o secs. En el cas de fruits amb prou consistència,
com la poma, la pera, etz, poseu la fruita al damunt de la crema abans de
posar-ho al forn i ho coeu tot plegat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada