CLOÏSSES AL CAVA
CLOÏSSES AL CAVA
Fàcil
de fer, deliciós i ideal per aquestes dates
INGREDIENTS:
ü ½
kg de cloïsses
ü 1
ceba dolça
ü 200
cc de crema de llet
ü 1
copa de cava
ü Julivert
picat
ü oli,
sal i pebre blanc mòlt
ü 20
gr. de mantega
ELABORACIÓ:
Poseu
les cloïsses en un bol cobertes amb aigua i sal durant mitja hora
aproximadament, per tal que deixin anar la possible sorra o impureses que
puguin portar. Mentrestant prepareu la
salsa.
Poseu
la mantega en una cassola i deixeu que es desfaci. Incorporeu-hi la ceba tallada petita,
tireu-hi una mica de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent fins
que sigui transparent (uns 7 o 8 minuts).
Afegiu-hi la copa de cava i la
crema de llet, rectifiqueu de sal i pebre, i deixeu-ho reduir tot plegat uns
cinc minuts més.
Poseu
les cloïsses en un colador i deixeu-les escórrer bé. Afegiu-les a la cassola i apugeu el foc. Remeneu de tant en tant amb una cullera i
coeu-ho tot plegat uns cinc minuts més, o fins que veieu que les cloïsses estan
totes ben obertes. Traieu la cassola del
foc i empolsineu-la amb el julivert picat.
RECOMANACIONS
Aquesta
recepta queda igual de bé amb altres mariscs de closca, com poden ser els
musclos o les escopinyes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada