CLOÏSSES AL CAVA


CLOÏSSES AL CAVA


Fàcil de fer, deliciós i ideal per aquestes dates

INGREDIENTS:

ü  ½ kg de cloïsses
ü  1 ceba dolça
ü  200 cc de crema de llet
ü  1 copa de cava
ü  Julivert picat
ü  oli, sal i pebre blanc mòlt
ü  20 gr. de mantega

ELABORACIÓ:

Poseu les cloïsses en un bol cobertes amb aigua i sal durant mitja hora aproximadament, per tal que deixin anar la possible sorra o impureses que puguin portar.  Mentrestant prepareu la salsa.
Poseu la mantega en una cassola i deixeu que es desfaci.  Incorporeu-hi la ceba tallada petita, tireu-hi una mica de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent fins que sigui transparent (uns 7 o 8 minuts).  Afegiu-hi la copa de  cava i la crema de llet, rectifiqueu de sal i pebre, i deixeu-ho reduir tot plegat uns cinc minuts més.
Poseu les cloïsses en un colador i deixeu-les escórrer bé.  Afegiu-les a la cassola i apugeu el foc.  Remeneu de tant en tant amb una cullera i coeu-ho tot plegat uns cinc minuts més, o fins que veieu que les cloïsses estan totes ben obertes.  Traieu la cassola del foc i empolsineu-la amb el julivert picat.

RECOMANACIONS 

Aquesta recepta queda igual de bé amb altres mariscs de closca, com poden ser els musclos o les escopinyes.

Comentaris

Les més populars