BUNYOLS DE MONIATO I PINYONS



BUNYOLS DE MONIATO I PINYONS


La tardor ens porta uns productes molt característics  com poden ser les castanyes o el moniatos i és important utilitzar-los en diferents receptes per a gaudir del seu agradable sabor.

INGREDIENTS:


ü  600 gr. de moniatos
ü  130 gr. de farina
ü  1 polsim de sal
ü  Una cullerada de llevat en pols
ü  2 ous
ü  100 ml. de llet
ü  La pell d’una taronja ratllada
ü  3 cullerades de pinyons
ü  Oli d’oliva
ü  Sucre llustre

 ELABORACIÓ:

Coeu el moniatos amb pell fins que estiguin tous. Un cop cuits els peleu, els aixafeu amb una forquilla fent una pasta, i els poseu dins d’un bol.
Afegiu-hi la farina, el llevat, la pell de la taronja, la sal, els ous i la llet, i remeneu amb unes barnilles, tot plegat fins tenir una crema homogènia.  Després hi incorporeu els pinyons, també remenant perquè quedin repartits dins de la massa.
Prepareu una paella o fregidora amb oli calent abundant, i aneu fregint cullerades de massa no gaire grans.  Gireu-les a mida que es vagin inflant i un cop cuites poseu-les damunt de paper absorbent.
Un cop fredes, empolsineu-les amb el sucre llustre, i ja es poden menjar.

 RECOMANACIONS:


En lloc de fer servir sucre llustre, també els podem arrebossar en el mateix moment que surten de la fregidora amb una barreja de sucre normal i canyella en pols, com es fa amb els moniatos tradicionals o de vent. 


Comentaris

Les més populars