BUNYOLS DE MONIATO I PINYONS
BUNYOLS DE MONIATO I PINYONS
La tardor ens porta uns productes
molt característics com poden ser les
castanyes o el moniatos i és important utilitzar-los en diferents receptes per
a gaudir del seu agradable sabor.
INGREDIENTS:
ü 600 gr. de moniatos
ü 130 gr. de farina
ü 1 polsim de sal
ü Una cullerada de llevat
en pols
ü 2 ous
ü 100 ml. de llet
ü La pell d’una taronja
ratllada
ü 3 cullerades de pinyons
ü Oli d’oliva
ü Sucre llustre
ELABORACIÓ:
Coeu el moniatos amb pell fins
que estiguin tous. Un cop cuits els peleu, els aixafeu amb una forquilla fent
una pasta, i els poseu dins d’un bol.
Afegiu-hi la farina, el llevat, la
pell de la taronja, la sal, els ous i la llet, i remeneu amb unes barnilles,
tot plegat fins tenir una crema homogènia.
Després hi incorporeu els pinyons, també remenant perquè quedin
repartits dins de la massa.
Prepareu una paella o fregidora
amb oli calent abundant, i aneu fregint cullerades de massa no gaire grans. Gireu-les a mida que es vagin inflant i un cop
cuites poseu-les damunt de paper absorbent.
Un cop fredes, empolsineu-les amb
el sucre llustre, i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
En lloc de fer servir sucre
llustre, també els podem arrebossar en el mateix moment que surten de la
fregidora amb una barreja de sucre normal i canyella en pols, com es fa amb els
moniatos tradicionals o de vent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada