SOPA DE RAP
SOPA
DE RAP
Generalment
les sopes de peix es fan amb peix de roca i marisc, però aquesta, només de rap, és una delícia. Tasteu-la.
INGREDIENTS:
- 1,5
l. d’aigua
- 1
kg de rap
- 1
fulla de llorer
- 2
tomàquets madurs
- 2
cebes de figueres
- ½
cabeça d’alls
- Un
grapat d’ametlles crues
- 1
cullerada de polpa de nyora
- Pa
per a fer sopa torrada
- 100
gr. de fideus del nº 4
- Oli
d’oliva
- Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu
el rap i poseu-lo a l’olla amb l’aigua, la fulla de llorer i un grapat de sal, i
feu-lo bullir 30 minuts.
Mentre
es cou el rap, prepareu el sofregit: fregiu les ametlles i quan comencin a
agafar color, reserveu-les. Peleu i talleu la ceba a daus petits, i fregiu-la a
foc suau fins que sigui transparent. Afegiu-hi el alls pelats i també tallats
petits.
Afegiu
el tomàquet ratllat a la paella, i coeu-ho tot plegat fins que el tomàquet sigui
cuit. Afegiu-hi la polpa de nyora i les ametlles que teniu reservades, i continueu
coent-ho un parell de minuts.
Coleu
el caldo i ajunteu-lo al sofregit. Afegiu-hi el pa per a sopa i coeu-ho tot
plegat un parell de minuts. Després, amb l’ajut d’una batedora mecànica,
tritureu-ho fins que estigui fi i tot integrat.
Afegiu
els fideus a la sopa i coeu-los 10 minuts.
Separeu
la carn de rap de les espines i esmicoleu-la. Afegiu-la a la sopa i coeu-ho tot
plegat 5 minuts més.
Rectifiqueu
de sal i pebre, si cal i serviu ben calenta.
RECOMANACIONS:
També
queda molt bé afegir al sofregit una mica de pebre vermell mòlt
Podeu
potenciar el sabor afegint una cullerada de salsa romesco a la sopa i fins i
tot substituir el sofregit per 3 cullerades d’aquesta salsa.
Si
no teniu pa per a sopa, podeu fer servir una llesca de pa dur i fregit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada