SOPA DE RAP

 
SOPA DE RAP

Generalment les sopes de peix es fan amb peix de roca i marisc, però aquesta,  només de rap, és una delícia. Tasteu-la.

INGREDIENTS:

  •   1,5 l. d’aigua
  •   1 kg de rap
  •   1 fulla de llorer
  •   2 tomàquets madurs
  •   2 cebes de figueres
  •   ½ cabeça d’alls
  •   Un grapat d’ametlles crues
  •   1 cullerada de polpa de nyora
  •   Pa per a fer sopa torrada
  •   100 gr. de fideus del nº 4
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Netegeu el rap i poseu-lo a l’olla amb l’aigua, la fulla de llorer i un grapat de sal, i feu-lo bullir 30 minuts.

Mentre es cou el rap, prepareu el sofregit: fregiu les ametlles i quan comencin a agafar color, reserveu-les. Peleu i talleu la ceba a daus petits, i fregiu-la a foc suau fins que sigui transparent. Afegiu-hi el alls pelats i també tallats petits.

Afegiu el tomàquet ratllat a la paella, i coeu-ho tot plegat fins que el tomàquet sigui cuit. Afegiu-hi la polpa de nyora i les ametlles que teniu reservades, i continueu coent-ho un parell de minuts.  

Coleu el caldo i ajunteu-lo al sofregit. Afegiu-hi el pa per a sopa i coeu-ho tot plegat un parell de minuts. Després, amb l’ajut d’una batedora mecànica, tritureu-ho fins que estigui fi i tot integrat.

Afegiu els fideus a la sopa i coeu-los 10 minuts.

Separeu la carn de rap de les espines i esmicoleu-la. Afegiu-la a la sopa i coeu-ho tot plegat 5 minuts més.

Rectifiqueu de sal i pebre, si cal i serviu ben calenta.

RECOMANACIONS:

També queda molt bé afegir al sofregit una mica de pebre vermell mòlt

Podeu potenciar el sabor afegint una cullerada de salsa romesco a la sopa i fins i tot substituir el sofregit per 3 cullerades d’aquesta salsa.

Si no teniu pa per a sopa, podeu fer servir una llesca de pa dur i fregit.

 

 

Comentaris

Les més populars