LLOM DE BACALLÀ CONFITATAMB CREMA DE ROSSINYOLS


LLOM DE BACALLÀ CONFITAT AMB CREMA DE ROSSINYOLS


Fer servir productes de temporada és el millor per una bona cuina, i sens dubte, el rossinyol està en el seu millor moment.

INGREDIENTS:

  •          4 talls de llom de bacallà dessalat
  •          3 grans d’all
  •          1 fulla de llorer
  •          2 bitxos
  •          Oli d’oliva
  •         1 ceba dolça
  •         800 gr. de ceps
  •         250 cc de crema de llet
  •         Sal i pebre

ELABORACIO:

Comenceu per preparar la salsa: talleu la ceba al més petit possible i coeu-la en una paella amb una mica d’oli, a foc lent i tapada, fins que estigui transparent.  Afegiu-hi els rossinyols, nets i tallats petits i fregiu-los fins que hagin evaporat tota la seva aigua.  Incorporeu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir durant uns cinc minuts.  Tritureu-ho tot i passeu-ho pel colador xinès.  Reserveu-ho calent.
Per confitar el bacallà, poseu en una paella oli suficient per a cobrir els talls de bacallà.  Tireu-hi els alls, el llorer i la bitxo i escalfeu-ho a foc molt suau durant set o vuit minuts.  Vigileu que la temperatura de l’oli no superi els 60/70º (si ho toqueu amb el dit, l’heu de trobar calent, però no us heu de cremar).  Poseu dins l’oli els talls de bacallà amb la pell al damunt i mantingueu-los durant 8 o 10 minuts a la mateixa temperatura.  Retireu el bacallà i ja podeu emplatar.
Poseu el bacallà en un plat, i al damunt aboqueu-hi la crema de rossinyols calenta. 

RECOMANACIONS:

Podeu acompanyar el plat amb uns pinyons o uns palets d’ametlla passats lleugerament per la paella, i fins i tot podeu reservar alguns rossinyols petits sense triturar, i guardar-los per la decoració final.


Comentaris

Les més populars