LLOM DE BACALLÀ CONFITATAMB CREMA DE ROSSINYOLS
LLOM DE BACALLÀ CONFITAT AMB CREMA DE ROSSINYOLS
Fer
servir productes de temporada és el millor per una bona cuina, i sens dubte, el
rossinyol està en el seu millor moment.
INGREDIENTS:
- 4 talls de llom de bacallà dessalat
- 3 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 2 bitxos
- Oli d’oliva
- 1 ceba dolça
- 800 gr. de ceps
- 250 cc de crema de llet
- Sal i pebre
ELABORACIO:
Comenceu
per preparar la salsa: talleu la ceba al més petit possible i coeu-la en una
paella amb una mica d’oli, a foc lent i tapada, fins que estigui
transparent. Afegiu-hi els rossinyols,
nets i tallats petits i fregiu-los fins que hagin evaporat tota la seva
aigua. Incorporeu-hi la crema de llet i
deixeu-ho reduir durant uns cinc minuts.
Tritureu-ho tot i passeu-ho pel colador xinès. Reserveu-ho calent.
Per
confitar el bacallà, poseu en una paella oli suficient per a cobrir els talls
de bacallà. Tireu-hi els alls, el llorer
i la bitxo i escalfeu-ho a foc molt suau durant set o vuit minuts. Vigileu que la temperatura de l’oli no superi
els 60/70º (si ho toqueu amb el dit, l’heu de trobar calent, però no us heu de
cremar). Poseu dins l’oli els talls de
bacallà amb la pell al damunt i mantingueu-los durant 8 o 10 minuts a la
mateixa temperatura. Retireu el bacallà
i ja podeu emplatar.
Poseu
el bacallà en un plat, i al damunt aboqueu-hi la crema de rossinyols calenta.
RECOMANACIONS:
Podeu
acompanyar el plat amb uns pinyons o uns palets d’ametlla passats lleugerament
per la paella, i fins i tot podeu reservar alguns rossinyols petits sense
triturar, i guardar-los per la decoració final.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada