VERAT AL VAPOR AMB PEBROTS VERDS FARCITS DE QUINOA I ESCALUNYES ENVINAGRADES
VERAT AL VAPOR AMB PEBROTS VERDS FARCITS DE QUINOA I ESCALUNYES ENVINAGRADES
Tornem a fer
servir la quinoa, aquesta vegada amb un deliciós peix blau, com és el verat i,
de regal, amb dues preparacions més.
INGREDIENTS:
ü 4 verats
ü Quinoa cuita
ü 4 pebrots verds italians
ü Caldo vegetal
ü Vinagre de xerès
ü Sal
Per a les escalunyes envinagrades
ü Escalunyes
ü 40 gr. de vinagre de xerès
ü 160 gr. d’aigua
ü 4 gr. de sal
Per a la vinagreta:
ü Ceba envinagrada
ü Tomàquet assecat confitat en oli
ü Vinagre de la ceba
ü Mostassa a l’antiga
ü Julivert picat
ü Oli i sal
ELABORACIÓ:
Prepareu les escalunyes. Peleu-les i poseu-les dins d’un pot de vidre
amb la resta d’ingredients, procurant que quedin totalment cobertes.
Tanqueu els pots i poseu-los al bany maria duran 1 h., deixeu-les refredar i ja les
tindreu al punt per aquesta recepta i per altres moltes.
Prepareu la vinagreta. Talleu petita la ceba, el tomàquet i el julivert
i poseu-ho en un bol amb la mostassa, el vinagre, l’oli i un polsim de sal,
remeneu-ho tot i reserveu-lo.
Escaliveu els pebrots, vigilant que no estiguin gaire cuit., Traieu-los
del forn i un cop tebis, talleu-los en rodanxes d’uns 4 cm,
ompliu-los amb la quinoa cuita i reserveu-los.
Per a fer el Verat, prepareu una olla amb el brou vegetal i un raig de
vinagre i poseu-la al foc, poseu al damunt un colador, al damunt els filets de
verat nets d’espines i salpebrats i tapeu-los per poder coure al vapor.
Si disposeu d’algun aparell de temperatura controlada, tipus Termomix o
Rocook, Poseu el brou a uns 65º i coeu els filets uns 8 o 10 minuts.
Sinó disposeu de cap d’aquests aparells, feu bullir el caldo i coeu el
peix uns 4 minuts o fins que estigui al vostre gust.
Per acabar munteu el plat. Poseu un parell de talls de pebrot farcit, un
parell d’escalunyes tallades longitudinalment i al damunt els filets de verat,
amaniu-ho tot amb la vinagreta i ja es pot servir. Bon profit
RECOMANACIONS:
Vigileu de no coure gaire el peix, a més de mantenir millor les seves
propietats, sempre estarà més bo de gust.
Si no teniu un brou vegetal a mà, també podeu infusionar algunes herbes
aromàtiques.
Guardeu les escalunyes que no feu servir a la nevera i aprofiteu-les per
amanides i fins i tot per aperitius.
Una forma ràpida i amb un bon estalvi energètic, de poder escalivar els
pebrots, és coent-los uns 5 minuts al microones, a potencia màxima i coberts
amb paper film.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada