COLIFLOR AMB BEIXAMEL D’ESPINACS I PINYONS


COLIFLOR AMB BEIXAMEL D’ESPINACS I PINYONS


Tornar a la normalitat gastronòmica no suposa menjar avorrit.  Les verdures, a més de saludables, també poden ser plats de qualitat.

 INGREDIENTS:


ü  1 coliflor
ü  250 gr. d’espinacs
ü  1 cullerada de mantega
ü  1 cullerada de farina
ü  ½ l. de llet
ü  2 cullerades de pinyons
ü  formatge per gratinar
ü  sal, pebre i nou moscada

ELABORACIÓ:


Netegeu la coliflor, talleu-la separant les flors i bulliu-la amb una mica d’aigua i sal, durant uns 15 minuts, vigilant que no es trenquin les flors.
Apart prepareu la beixamel.
En un pot desfeu la mantega i incorporeu-hi la farina tot remenant, i coeu-ho uns dos minuts. Després hi incorporeu les fulles d’espinacs tallades el més petit possible, i per acabar hi afegiu la llet que tindreu bullint. Coeu-ho tot plegat, sense parar de remenar, fins que tingui la consistència de beixamel, rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i reserveu.
En una plata que pugui anar al forn, i poseu una petita capa de beixamel, al damunt les flors de coliflor escorregudes, després ho cobriu tot amb la resta de beixamel i per acabar hi poseu el pinyons i el formatge ratllat. Sols falta gratinar i ja es pot menjar.


RECOMANACIONS:

Per guarnir més el plat podeu cristal·litzar unes poques fulles d’espinacs, fregint-les amb una mica d’oli a foc suau fins que estiguin cruixents. 

Comentaris

Les més populars