COLIFLOR AMB BEIXAMEL D’ESPINACS I PINYONS
COLIFLOR AMB BEIXAMEL D’ESPINACS I PINYONS
Tornar a la normalitat
gastronòmica no suposa menjar avorrit.
Les verdures, a més de saludables, també poden ser plats de qualitat.
INGREDIENTS:
ü 1
coliflor
ü 250
gr. d’espinacs
ü 1
cullerada de mantega
ü 1
cullerada de farina
ü ½
l. de llet
ü 2
cullerades de pinyons
ü formatge
per gratinar
ü sal,
pebre i nou moscada
ELABORACIÓ:
Netegeu
la coliflor, talleu-la separant les flors i bulliu-la amb una mica d’aigua i
sal, durant uns 15 minuts, vigilant que no es trenquin les flors.
Apart
prepareu la beixamel.
En un
pot desfeu la mantega i incorporeu-hi la farina tot remenant, i coeu-ho uns dos
minuts. Després hi incorporeu les fulles d’espinacs tallades el més petit
possible, i per acabar hi afegiu la llet que tindreu bullint. Coeu-ho tot
plegat, sense parar de remenar, fins que tingui la consistència de beixamel,
rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i reserveu.
En una
plata que pugui anar al forn, i poseu una petita capa de beixamel, al damunt
les flors de coliflor escorregudes, després ho cobriu tot amb la resta de
beixamel i per acabar hi poseu el pinyons i el formatge ratllat. Sols falta
gratinar i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Per
guarnir més el plat podeu cristal·litzar unes poques fulles d’espinacs,
fregint-les amb una mica d’oli a foc suau fins que estiguin cruixents.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada