CREMA DE FREDOLICS AMB OLI DE FARIGOLA
CREMA DE FREDOLICS AMB OLI DE FARIGOLA
El
fredolic és un dels darrers bolets, els que tenim quan arriba el primer fred,
són humils i no gaire valorats per molts boletaires, però a nivell culinari són
fantàstics.
INGREDIENTS:
Per a la crema:
- ½
kg. de fredolics
- 1
ceba de Figueres
- 1 cullerada de mantega
- 1
cullerada de farina
- ½
l de brou vegetal
- 100
cc. de nata líquida
- Sal
i pebre blanc molt
Per a l’oli de farigola:
- Oli
d’oliva verge extra
Farigola fresca
ELABORACIÓ:
Per
a fer l’oli de farigola, poseu-hi l’oli i les branques de farigola. En un pot,
i partint de l’oli fred, escalfeu-ho fins que comenci a bullir. Retireu el pot
del foc i deixeu que es refredi, mentre s’acaba de fer la infusió de farigola.
Un cop sigui fred, coleu-ho i reserveu-ho.
Netegeu
els bolets i talleu-los a daus petits. Talleu la ceba a juliana petita. Poseu
en una olla la cullerada de mantega i fregiu-hi la ceba, a foc suau i
tapat. Quan sigui transparent, afegiu-hi
els bolets i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts. Incorporeu-hi la farina,
remeneu-ho i coeu-ho un parell de minuts. Afegiu-hi el brou vegetal i feu-ho
bullir fins que el bolets siguin tendres, aproximadament uns 10 minuts.
Tritureu-ho fins que sigui ben fi. Afegiu-hi la nata líquida, rectifiqueu de
sal i pebre i coeu-ho un parell de minuts. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Quan
talleu el bolets, reserveu-ne quatre o cinc de petits i, just abans d’incorporar-hi
la farina i triturar-los, retireu-los i poseu-los al plat per decorar.
Un
cop estigui servida la crema a cada plat, tireu al damunt un fil d’oli de
farigola, que ens potenciarà encara més l’aroma de bosc.
Si
teniu bolets d’una altra varietat, també en podeu fer una crema deliciosa.
L’oli
de farigola el podeu fer servir també per aromatitzar altres plats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada