CREMA DE FREDOLICS AMB OLI DE FARIGOLA

 

CREMA DE FREDOLICS AMB OLI DE FARIGOLA


El fredolic és un dels darrers bolets, els que tenim quan arriba el primer fred, són humils i no gaire valorats per molts boletaires, però a nivell culinari són fantàstics.

INGREDIENTS:

Per a la crema:

  •   ½ kg. de fredolics
  •   1 ceba de Figueres
  •   1  cullerada de mantega
  •   1 cullerada de farina
  •   ½ l de brou vegetal
  •   100 cc. de nata líquida
  •   Sal i pebre blanc molt

Per a l’oli de farigola:

  •   Oli d’oliva verge extra

  •   
    Farigola fresca

ELABORACIÓ:

Per a fer l’oli de farigola, poseu-hi l’oli i les branques de farigola. En un pot, i partint de l’oli fred, escalfeu-ho fins que comenci a bullir. Retireu el pot del foc i deixeu que es refredi, mentre s’acaba de fer la infusió de farigola. Un cop sigui fred, coleu-ho i reserveu-ho.

Netegeu els bolets i talleu-los a daus petits. Talleu la ceba a juliana petita. Poseu en una olla la cullerada de mantega i fregiu-hi la ceba, a foc suau i tapat.  Quan sigui transparent, afegiu-hi els bolets i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts. Incorporeu-hi la farina, remeneu-ho i coeu-ho un parell de minuts. Afegiu-hi el brou vegetal i feu-ho bullir fins que el bolets siguin tendres, aproximadament uns 10 minuts. Tritureu-ho fins que sigui ben fi. Afegiu-hi la nata líquida, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho un parell de minuts. Serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

Quan talleu el bolets, reserveu-ne quatre o cinc de petits i, just abans d’incorporar-hi la farina i triturar-los, retireu-los i poseu-los al plat per decorar.

Un cop estigui servida la crema a cada plat, tireu al damunt un fil d’oli de farigola, que ens potenciarà encara més l’aroma de bosc.

Si teniu bolets d’una altra varietat, també en podeu fer una crema deliciosa.

L’oli de farigola el podeu fer servir també per  aromatitzar altres plats. 

 

Comentaris

Les més populars