ALBERGÍNIES FARCIDES AMB CANSALADA, FORMATGE I GARNATXA
ALBERGÍNIES FARCIDES AMB CANSALADA, FORMATGE I GARNATXA
L’albergínia és una hortalissa de sabor
delicat que admet farcits de diversos sabors.
INGREDIENTS:
- 2
albergínies mitjanes
- 100
gr. de formatge de rulo de cabra
- 100
gr. de formatge tendre
- 100
gr. de cansalada virada
- 1 copa
de garnatxa
- 100
gr. de molla de pa
- 2 ous
- Farina
de galeta
- Oli
d’oliva
- Sal i
pebre
ELABORACIÓ:
Talleu les albergínies per la meitat,
longitudinalment. Salpebreu-les i
fregiu-les amb força oli d’oliva. Un cop
estiguin cuites, traieu-les i poseu-les damunt de paper absorbent per a retirar
l’oli sobrant.
Amb l’ajut d’una cullera, buideu
l’interior i reserveu-lo. Reserveu també
la part de la pela vigilant que no es trenqui.
Per a preparar el farcit: talleu la cansalada a daus petits,
salpebreu-la i fregiu-la. Un cop cuita,
incorporeu-hi la carn de l’albergínia tallada petita. Traieu la paella del foc i incorporeu-hi els
formatges i la molla de pa sucada amb garnatxa.
Remeneu fins que els formatges estiguin desfets i estigui tot lligat.
Bateu els ous amb un polsim de sal i
afegiu-hi pa ratllat fins que quedi espès.
Prepareu una safata per anar al
forn. Cobriu la base amb una mica de
mantega o paper d’anar al forn. Poseu-hi
la part exterior de les albergínies.
Farciu-les amb el preparat de cansalada i formatges i per acabar, poseu
al damunt una mica d’ou amb pa ratllat.
Gratineu-ho tot plegat i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si aconseguiu albergínies petites, no
caldrà tallar-les per la meitat.
Fregiu-les senceres, i un cop cuites, feu un petit tall al costat per a
buidar la carn i posar-hi el farcit. Val
la pena aconseguir aquestes albergínies perquè són molt més fines i el resultat
és espectacular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada