COCA DE LLARDONS (pasta de full)
COCA DE LLARDONS (pasta de full)
S’acosta
sant Joan i no podia faltar una proposta de coca, aquesta és molt popular a les
nostres contrades.
INGREDIENTS:
ü Dues
plaques de pasta de full
ü Sucre
ü Greixons
ü Pinyons
ü Ou
ELABORACIÓ:
Estireu
una placa de full damunt d’una plata que pugui anar al forn. Punxeu-la amb una forquilla per tal d’evitar
que pugi. Al damunt tireu-hi força sucre
i els greixons esmicolats, de forma que ocupi pràcticament la totalitat de
placa, exceptuant el marc del voltant, que el deixarem per ajuntar-hi l’altra
capa de full. Pinteu el marc que heu
deixat, amb aigua i poseu al damunt l’altra placa de full. Apreteu a tot el voltant perquè s’adhereixin
les dues planxes de full. Torneu a
punxar el full. Pinteu tota la
superfície amb ou batut i cobriu-ho tot amb força sucre i pinyons. Ara ja es pot coure a un forn de 180º durant
aproximadament mitja hora. Deixeu-ho
refredar i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Poseu-hi
força sucre. Recordeu que els greixons
són salats i estem fent un dolç.
Podeu
substituir els greixons per cabell d’àngel, crema, xocolata, o qualsevol altra
cosa que us vingui de gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada