COCA DE LLARDONS (pasta de full)


COCA DE LLARDONS  (pasta de full)


S’acosta sant Joan i no podia faltar una proposta de coca, aquesta és molt popular a les nostres contrades.

INGREDIENTS:

ü  Dues plaques de pasta de full
ü  Sucre
ü  Greixons
ü  Pinyons
ü  Ou

 ELABORACIÓ:

Estireu una placa de full damunt d’una plata que pugui anar al forn.  Punxeu-la amb una forquilla per tal d’evitar que pugi.  Al damunt tireu-hi força sucre i els greixons esmicolats, de forma que ocupi pràcticament la totalitat de placa, exceptuant el marc del voltant, que el deixarem per ajuntar-hi l’altra capa de full.  Pinteu el marc que heu deixat, amb aigua i poseu al damunt l’altra placa de full.  Apreteu a tot el voltant perquè s’adhereixin les dues planxes de full.  Torneu a punxar el full.  Pinteu tota la superfície amb ou batut i cobriu-ho tot amb força sucre i pinyons.  Ara ja es pot coure a un forn de 180º durant aproximadament mitja hora.  Deixeu-ho refredar i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Poseu-hi força sucre.  Recordeu que els greixons són salats i estem fent un dolç.
Podeu substituir els greixons per cabell d’àngel, crema, xocolata, o qualsevol altra cosa que us vingui de gust.

Comentaris

Les més populars