SOPA DE FORMATGE


SOPA DE FORMATGE


Una saborosa recepta del centre d’Europa que, a més d’adelitar-nos el paladar, ens ajudarà a lluitar contra el fred de l’hivern.

INGREDIENTS:

ü  200 gr. de formatge Edam  (formatge de bola)
ü  1 cullerada de farina
ü  1 cullerada de mantega
ü  1 got de vi blanc sec
ü  1 l. de brou de carn
ü  2 rovells d’ou
ü  50 gr. de nata líquida
ü  Pebre blanc mòlt
ü  Nou moscada
ü  1 gra d’all tallat petit
ü  Julivert picat
ü  Sal

ELABORACIÓ:

Foneu la mantega en una olla i afegiu-hi la farina remenant i vigilant que no es cremi. Després incorporeu-hi el brou calent tot remenant per evitar que es facin grumolls. Afegiu-hi el vi i un cop estigui tot lligat, tireu l’all, les espècies i el formatge tallat a daus petits.
Coeu-lo tot plegat fins que el formatge estigui desfet, rectifiqueu de sal i pebre i ja teniu la sopa llesta.
En el moment  de servir-la , deixateu els rovells i la nata en una sopera i aboqueu al damunt la sopa que ha d’estar bullint, remeneu amb energia i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Si teniu problemes digestius amb l’all el podeu substituir per una mica d’all en pols.
Queda molt més bona si l’acompanyeu amb una mica de julivert picat i uns entrebancs de pa tallat a daus fregit o torrat.

Comentaris

Les més populars