BABÀ AL ROM
BABÀ AL ROM
I per
acomiadar l’any un clàssic de la pastisseria.
INGREDIENTS:
ü
100 gr. de mantega
ü
250 gr. de farina
ü
25 gr. de mel
ü
1 culleradeta de mida cafè, de sal
ü
25 gr. de llevat
ü
1 culleradeta de vainilla en pols
ü
8 ous
ü
500 gr. de sucre llustre
ü
1 copa de rom
ü
1 beina de vainilla
ü
1
litre d’aigua
ü
La ratlladura d’una llimona
ELABORACIÓ:
Poseu
en un bol per a batedora la farina, la mel, el llevat, 3 ous, la ratlladura de
la llimona, la sal, la vainilla i la mantega fosa. Remeneu-ho tot fins tenir una crema
homogènia. Després incorporeu-hi la
resta dels ous. Repartiu la massa en
motlles per a fer flams omplint-los només les dues terceres parts, i
fornegeu-ho durant 15 minuts a 200º de temperatura. Deixeu refredar i desemmotlleu.
Prepareu
un almívar fent bullir el litre d’aigua i el sucre llustre, tot remenant fins
que estigui totalment dissolt. Traieu el
pot del foc, afegiu-hi el rom i deixeu refredar. Quan estigui fred poseu dins d’aquest almívar
tots els babàs que han sortit, de manera que quedin completament cobertes de
líquid. Deixeu-ho macerar durant 4 o 5
hores dins de la nevera. Un cop passat
aquest temps, traieu-los de l’almívar i ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
acompanyar els babàs amb una mica de l’almívar que hem fet, al que hi podeu
barrejar ratlladura de pela de taronja i de llimona. També queda molt bé acompanyar-los amb una
bola de gelat.
Perquè
els babàs tinguin un color més bonic, pinteu-los amb mel al treure’ls de
l’almívar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada