BABÀ AL ROM

BABÀ AL ROM




I per acomiadar l’any un clàssic de la pastisseria.

INGREDIENTS:

ü  100 gr. de mantega
ü  250 gr. de farina
ü  25 gr. de mel
ü  1 culleradeta de mida cafè, de sal
ü  25 gr. de llevat
ü  1 culleradeta de vainilla en pols
ü  8 ous
ü  500 gr. de sucre llustre
ü  1 copa de rom
ü  1 beina de vainilla
ü  1 litre d’aigua
ü  La ratlladura d’una llimona

ELABORACIÓ:

Poseu en un bol per a batedora la farina, la mel, el llevat, 3 ous, la ratlladura de la llimona, la sal, la vainilla i la mantega fosa.  Remeneu-ho tot fins tenir una crema homogènia.  Després incorporeu-hi la resta dels ous.  Repartiu la massa en motlles per a fer flams omplint-los només les dues terceres parts, i fornegeu-ho durant 15 minuts a 200º de temperatura.  Deixeu refredar i desemmotlleu. 
Prepareu un almívar fent bullir el litre d’aigua i el sucre llustre, tot remenant fins que estigui totalment dissolt.  Traieu el pot del foc, afegiu-hi el rom i deixeu refredar.  Quan estigui fred poseu dins d’aquest almívar tots els babàs que han sortit, de manera que quedin completament cobertes de líquid.  Deixeu-ho macerar durant 4 o 5 hores dins de la nevera.  Un cop passat aquest temps, traieu-los de l’almívar i ja es poden servir.

RECOMANACIONS:

Podeu acompanyar els babàs amb una mica de l’almívar que hem fet, al que hi podeu barrejar ratlladura de pela de taronja i de llimona.  També queda molt bé acompanyar-los amb una bola de gelat.
Perquè els babàs tinguin un color més bonic, pinteu-los amb mel al treure’ls de l’almívar.

Comentaris

Les més populars