ESCUDELLA DE BACALLÀ AMB GALETS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


ESCUDELLA DE BACALLÀ AMB GALETS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


Digueu-me tradicional, però la quaresma és una gran excusa per a fer  receptes amb bacallà.

INGREDIENTS:

Per a l’escudella:

ü  150 gr. de bacallà esqueixat
ü  2 l. de fumet de peix
ü  1 cullerada de salsa romesco
ü  Pa per a sopa torrada
ü  1 cullerada d’oli d’oliva

Farcit de brandada per els galets:

ü  150 gr. de galets grans
ü  100 cl. de nata líquida
ü  250 gr. de morro de bacallà dessalat
ü  All en pols
ü  Pebre blanc en pols

ELABORACIÓ:

Dessaleu el bacallà  tenint-lo durant ½ hora amb aigua calenta.
Coeu al “dente” els galets amb el fumet, el temps que indiqui el fabricant. Traieu-los del fumet i deixeu-los refredar.
Prepareu la brandada  posant la nata, l’all en pols i el pebre en un pot, escalfeu-lo, i abans que comenci a bullir, retireu el pot del foc. Incorporeu-hi el morro de bacallà dessalat, tallat a daus, i amb l’ajut d’una batedora mecànica, tritureu-ho fins tenir una crema espessa i uniforma.
Amb la brandada aneu omplint els galets i reserveu-los.
Per a fer l’escudella, escorreu el bacallà esqueixat, tireu un raig d’oli dins d’una olla i fregiu 1 minut el bacallà esqueixat.  Incorporeu-hi el fumet i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts.  Tireu-hi la cullerada de romesco i el pa de sopa torrada.
Coeu-ho tot plegat uns 5 minuts i tritureu-ho tot fins que sigui ben fi.
Per a servir-ho poseu uns quants galets farcits al fons del plat i regueu-los amb l’escudella de bacallà ben calenta.

RECOMANACIONS:

La quantitat de pa torrat depèn de la textura quer vulgueu obtenir de l’escudella.
Per a fer la brandada és millor tirar-hi poca nata i tenir el bacallà el més sec possible, perquè no ens quedi massa clara.
Una mica abans de servir podeu donar un toc d’escalfor als galet farcits, amb un forn o amb un microones. Sempre estarà millor. Si no ho podeu fer, serviu l’escudella molt calenta.



Comentaris

Les més populars