ESCUDELLA DE BACALLÀ AMB GALETS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ
ESCUDELLA DE BACALLÀ AMB GALETS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ
Digueu-me
tradicional, però la quaresma és una gran excusa per a fer receptes amb bacallà.
INGREDIENTS:
Per a l’escudella:
ü 150
gr. de bacallà esqueixat
ü 2
l. de fumet de peix
ü 1
cullerada de salsa romesco
ü Pa
per a sopa torrada
ü 1
cullerada d’oli d’oliva
Farcit de brandada per els galets:
ü 150
gr. de galets grans
ü 100
cl. de nata líquida
ü 250
gr. de morro de bacallà dessalat
ü All
en pols
ü Pebre
blanc en pols
ELABORACIÓ:
Dessaleu
el bacallà tenint-lo durant ½ hora amb
aigua calenta.
Coeu
al “dente” els galets amb el fumet, el temps que indiqui el fabricant. Traieu-los
del fumet i deixeu-los refredar.
Prepareu
la brandada posant la nata, l’all en
pols i el pebre en un pot, escalfeu-lo, i abans que comenci a bullir, retireu
el pot del foc. Incorporeu-hi el morro de bacallà dessalat, tallat a daus, i
amb l’ajut d’una batedora mecànica, tritureu-ho fins tenir una crema espessa i
uniforma.
Amb
la brandada aneu omplint els galets i reserveu-los.
Per
a fer l’escudella, escorreu el bacallà esqueixat, tireu un raig d’oli dins
d’una olla i fregiu 1 minut el bacallà esqueixat. Incorporeu-hi el fumet i coeu-ho tot plegat
uns 5 minuts. Tireu-hi la cullerada de
romesco i el pa de sopa torrada.
Coeu-ho
tot plegat uns 5 minuts i tritureu-ho tot fins que sigui ben fi.
Per
a servir-ho poseu uns quants galets farcits al fons del plat i regueu-los amb
l’escudella de bacallà ben calenta.
RECOMANACIONS:
La
quantitat de pa torrat depèn de la textura quer vulgueu obtenir de l’escudella.
Per
a fer la brandada és millor tirar-hi poca nata i tenir el bacallà el més sec
possible, perquè no ens quedi massa clara.
Una
mica abans de servir podeu donar un toc d’escalfor als galet farcits, amb un
forn o amb un microones. Sempre estarà millor. Si no ho podeu fer, serviu
l’escudella molt calenta.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada