BUNYOLS DE VENT
BUNYOLS DE VENT
És la
llaminadura més representativa de la quaresma.
Els divendres de quaresma forns i pastisseries de tot Catalunya s’omplen
amb bunyols, tant de vent com les seves variants, crema, nata i trufa.
Avui farem servir una recepta en
la que no ens caldrà llevat. Utilitzarem
una antiga tècnica coneguda com fregir la farina per deixar-la perfectament
hidrolitzada, això vol dir que té un llevat propi.
INGREDIENTS:
ü ¼ de litre de llet
ü 100 grs. de mantega
ü 200 grs. de farina
ü 6 ous
ü 1 raig d’anís
ü sal
ü sucre
ü canyella
ELABORACIÓ:
Poseu en un pot al foc la llet,
la mantega i un polsim de sal. Quan
bulli, tireu-li la farina tota d’un cop,
i remeneu-ho fins formar una bola. Deixeu-la
coure uns 2 minuts amb el foc al mínim.
Traieu la bola del pot i deixeu-la
refredar. Quan sigui tèbia aneu-li
incorporant els ous un a un, i al final el raig d’anís.
Ajudant-vos amb dues culleres feu
petites boles i poseu-les en una paella o fregidora amb oli abundant i calent,
fins que estiguin cuites i hagin doblat el seu volum. Després traieu de l’oli les boles, que
s’hauran convertit en bunyols i arrebosseu-les amb el sucre barrejat amb la
canyella. Quan siguin freds, es poden
menjar.
RECOMANACIONS:
També queden molt bons si a la
massa li afegim una cullerada de crema catalana.
Una altra variació seria
obrir-los i farcir-los com si fossin lioneses.
L’anís també es pot substituir
per qualsevol licor dolç que ens agradi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada