BUNYOLS DE VENT



BUNYOLS DE VENT


És la llaminadura més representativa de la quaresma.  Els divendres de quaresma forns i pastisseries de tot Catalunya s’omplen amb bunyols, tant de vent com les seves variants, crema, nata i trufa. 

Avui farem servir una recepta en la que no ens caldrà llevat.  Utilitzarem una antiga tècnica coneguda com fregir la farina per deixar-la perfectament hidrolitzada, això vol dir que té un llevat propi.

INGREDIENTS:


ü  ¼ de litre de llet
ü  100 grs. de mantega
ü  200 grs. de farina
ü  6 ous
ü  1 raig d’anís
ü  sal
ü  sucre
ü  canyella

ELABORACIÓ:


Poseu en un pot al foc la llet, la mantega i un polsim de sal.  Quan bulli,  tireu-li la farina tota d’un cop, i remeneu-ho fins formar una bola.  Deixeu-la coure uns 2 minuts amb el foc al mínim. 

Traieu la bola del pot i deixeu-la refredar.  Quan sigui tèbia aneu-li incorporant els ous un a un, i al final el raig d’anís.

Ajudant-vos amb dues culleres feu petites boles i poseu-les en una paella o fregidora amb oli abundant i calent, fins que estiguin cuites i hagin doblat el seu volum.  Després traieu de l’oli les boles, que s’hauran convertit en bunyols i arrebosseu-les amb el sucre barrejat amb la canyella.  Quan siguin freds, es poden menjar.

RECOMANACIONS:


També queden molt bons si a la massa li afegim una cullerada de crema catalana. 
Una altra variació seria obrir-los i farcir-los com si fossin lioneses.
L’anís també es pot substituir per qualsevol licor dolç que ens agradi.

Comentaris

Les més populars