NUGGETS DE POLLASTRE i GALL D’INDI AMB COLS DE BRUSSEL·LES AL FORN
NUGGETS DE POLLASTRE i GALL D’INDI AMB COLS DE BRUSSEL·LES AL FORN
Ampliem una mica més el nostre receptari per a
aperitius, tapes o simplement menjar típicament juvenil, avui “Nuggets”
INGREDIENTS:
Per als “nuggets”
- ü
400 gr. de filet de pit de pollastre
- ü
200 gr. de pit de gall d’indi
- ü
200 gr. de formatge tendre (tipus Filadèlfia)
- ü
¼ de litre de llet
- ü
El suc d’una llimona
- ü Sal i pebre
Per a arrebossar i fregir
- ü
4 cullerades de farina de blat
- ü
2 ous
- ü
Pa ratllat
- ü
1 cullerada d’all en pols
- ü
1 cullerada de ceba deshidratada
- ü
Oli d’oliva
Per a les cols
- ü
200 gr. de cols de Brussel·les
- ü
Sal, pebre negre i pebre vermell
- ü
Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Prepareu un bol amb la llet i el suc de llimona i
deixeu reposar uns 10 minuts. Talleu a daus
les carns, salpebreules i poseu-les a macerar dins de la llet durant
mínim ¼ d’hora.
Passat aquest temps escorreu la carn, barregeu-la
amb el formatge i piqueu-la amb l’ajut d’una picadora mecànica fins que estigui
cremosa.
Barregeu la farina amb la ceba i l’all.
A partir d’aquí aneu formant unes boletes i
arrebosseu-les primer per la farina amb ceba i all, després per l’ou i per
acabar per pa ratllat. Repetiu l’operació amb tota la carn. Aixafeu les
boletes, una mica, per donar-li la forma
als nuggets i aneu-los fregint amb oli
calent però que no fumegi, perquè no quedi crua la carn. Quan tinguin un color
daurat, traieu-los de l’oli i poseu-los damunt de paper absorbent, perquè
treguin el seu excés d’oli, i ja es poden menjar.
Per a fer les cols talleu-les a llesques primes,
escampeu-les per damunt duna safata que pugui anar al forn, salpebreu-les i
coeu-les a 180º durant uns 10 minuts
RECOMANACIONS:
Si teniu cura de mullar-vos les mans amb llet a
l’hora de formar les boletes, aconseguireu que la carn no s’enganxi als dits.
Podeu servir els nuggets acompanyats amb alguna
salsa com el Ketchup, la salsa Barbacoa, etc.
També es poden acompanyar amb xips de carxofes o amb patates fregides..
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada