NUGGETS DE POLLASTRE i GALL D’INDI AMB COLS DE BRUSSEL·LES AL FORN


NUGGETS DE POLLASTRE i GALL D’INDI AMB COLS DE BRUSSEL·LES AL FORN



Ampliem una mica més el nostre receptari per a aperitius, tapes o simplement menjar típicament juvenil, avui “Nuggets”

INGREDIENTS:

Per als “nuggets”

  • ü  400 gr. de filet de pit de pollastre
  • ü  200 gr. de pit de gall d’indi
  • ü  200 gr. de formatge tendre (tipus Filadèlfia)
  • ü  ¼ de litre de llet
  • ü  El suc d’una llimona  
  • ü  Sal i pebre

Per a arrebossar i fregir

  • ü  4 cullerades de farina de blat
  • ü  2 ous
  • ü  Pa ratllat
  • ü  1 cullerada d’all en pols
  • ü  1 cullerada de ceba deshidratada
  • ü  Oli d’oliva

Per a les cols

  • ü  200 gr. de cols de Brussel·les
  • ü  Sal, pebre negre i pebre vermell
  • ü  Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Prepareu un bol amb la llet i el suc de llimona i deixeu reposar uns 10 minuts. Talleu a daus  les carns, salpebreules i poseu-les a macerar dins de la llet durant mínim ¼ d’hora.
Passat aquest temps escorreu la carn, barregeu-la amb el formatge i piqueu-la amb l’ajut d’una picadora mecànica fins que estigui cremosa.
Barregeu la farina amb la ceba i l’all. 
A partir d’aquí aneu formant unes boletes i arrebosseu-les primer per la farina amb ceba i all, després per l’ou i per acabar per pa ratllat. Repetiu l’operació amb tota la carn. Aixafeu les boletes, una mica, per donar-li  la forma als nuggets i aneu-los fregint amb  oli calent però que no fumegi, perquè no quedi crua la carn. Quan tinguin un color daurat, traieu-los de l’oli i poseu-los damunt de paper absorbent, perquè treguin el seu excés d’oli, i ja es poden menjar.
Per a fer les cols talleu-les a llesques primes, escampeu-les per damunt duna safata que pugui anar al forn, salpebreu-les i coeu-les a 180º durant uns 10 minuts

RECOMANACIONS:

Si teniu cura de mullar-vos les mans amb llet a l’hora de formar les boletes, aconseguireu que la carn no s’enganxi als dits.
Podeu servir els nuggets acompanyats amb alguna salsa com el Ketchup, la salsa Barbacoa, etc.
També es poden acompanyar amb  xips de carxofes o amb patates fregides..    

Comentaris

Les més populars