CABDELLS AMB VINAGRETA D’ANXOVES I TARONJA


CABDELLS AMB VINAGRETA D’ANXOVES I TARONJA


Com aperitiu, com entrant, sempre refrescant i perfecte per el temps d’estiu.

INGREDIENTS:

  •             2 cabdells d’enciam
  •             Pebrot vermell escalivat
  •            Maionesa (millor feta a casa)
  •           4 filets d’anxova en oli
  •       Pela de taronja ratllada

      Per a la vinagreta:

  •            3 cullerades d’oli d’oliva
  •           1 cullerada de vinagre de poma
  •           4 cullerades de suc de taronja
  •           4 filets d’anxova en oli

ELABORACIÓ:

Prepareu la vinagreta posant tots el ingredients en un pot per a batedora mecànica, tritureu-ho fins que estigui tot ben emulsionat i reserveu-ho fins l’hora de  servir.
Per a muntar el plat, talleu els cabdells per la meitat de forma longitudinal, poseu-los damunt del plat de servir amb la part del tall al damunt. Escampeu per sobre una cullerada de maionesa, poseu al damunt un bon tros de pebrot escalivat i un filet d’anxova  per acabar ratlleu per damunt la pell d’una taronja.
Serviu-ho acompanyat amb una salsera amb la vinagreta, perquè cadascú es posi la quantitat que vulgui.

RECOMANACIONS:

El gust suau d’aquesta vinagreta la fa ideal per amanir molts plats i amanides.
Evidentment si les anxoves són de bona qualitat i el pebrot està escalivat amb foc de llenya, el resultat final encara es més espectacular.

Comentaris

Les més populars