CABDELLS AMB VINAGRETA D’ANXOVES I TARONJA
CABDELLS AMB VINAGRETA D’ANXOVES I TARONJA
Com aperitiu, com entrant, sempre refrescant i
perfecte per el temps d’estiu.
INGREDIENTS:
- 2 cabdells d’enciam
- Pebrot vermell escalivat
- Maionesa (millor feta a casa)
- 4 filets d’anxova en oli
- Pela de taronja ratllada
Per a la vinagreta:
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 4 cullerades de suc de taronja
- 4 filets d’anxova en oli
ELABORACIÓ:
Prepareu la vinagreta posant tots el ingredients en
un pot per a batedora mecànica, tritureu-ho fins que estigui tot ben emulsionat
i reserveu-ho fins l’hora de servir.
Per a muntar el plat, talleu els cabdells per la
meitat de forma longitudinal, poseu-los damunt del plat de servir amb la part
del tall al damunt. Escampeu per sobre una cullerada de maionesa, poseu al
damunt un bon tros de pebrot escalivat i un filet d’anxova per acabar ratlleu per damunt la pell d’una
taronja.
Serviu-ho acompanyat amb una salsera amb la
vinagreta, perquè cadascú es posi la quantitat que vulgui.
RECOMANACIONS:
El gust suau d’aquesta vinagreta la fa ideal per
amanir molts plats i amanides.
Evidentment si les anxoves són de bona qualitat i
el pebrot està escalivat amb foc de llenya, el resultat final encara es més
espectacular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada