“ROMESCAT” DE POLLASTRTE I CARXOFA
“ROMESCAT” DE POLLASTRTE I CARXOFA
No puc negar que les
carxofes i el romesco són dues de les meves perdicions, una altra recepta amb aquests ingredients.
INGREDIENTS:
ü 1
pollastre tallat a octaus
ü 4
carxofes
ü Oli
d’oliva
ü Aigua
ü 3
alls escalivats
ü 2
tomàquets escalivats
ü 1
pebrot del piquillo
ü 25
gr. ametlles torrades
ü Julivert
i pebre vermell dolç
ELABORACIÓ:
Netegeu
les carxofes talleu-les a quarts i fregiu-les.
Un cop estiguin daurades, retireu-les de la cassola i en mateix oli
fregiu els talls de pollastre prèviament salpebrats. Quan estigui ros, mig cobriu-lo d’aigua i
coeu-lo a foc lent uns 30 minuts.
A
banda feu el romesco. Poseu en un pot
per a batedora , els alls, els tomàquets,
el pebrot del piquillo, les ametlles, el julivert i el pebre i
tritureu-ho afegint l’oli necessari per a tenir una textura de romesco.
Passats
els 30 minuts de cocció del pollastre, Incorporeu a la cassola el romesco i les
carxofes i coeu-ho tot plegat uns 20 minuts més, vigilant que no quedi massa
sec. Si cal afegiu-hi una mica més
d’aigua. Passat aquest temps ja es pot
servir.
RECOMANACIONS:
Acompanyeu aquest plat de
sabor intens i penetrant amb un bon vi negre de la terra.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada