“ROMESCAT” DE POLLASTRTE I CARXOFA


“ROMESCAT” DE POLLASTRTE I CARXOFA


No puc negar que les carxofes i el romesco són dues de les meves perdicions, una altra  recepta amb aquests ingredients.

INGREDIENTS:

ü  1 pollastre tallat a octaus
ü  4 carxofes
ü  Oli d’oliva
ü  Aigua
ü  3 alls escalivats
ü  2 tomàquets escalivats
ü  1 pebrot del piquillo
ü  25 gr. ametlles torrades
ü  Julivert i pebre vermell dolç

 ELABORACIÓ:

Netegeu les carxofes talleu-les a quarts i fregiu-les.  Un cop estiguin daurades, retireu-les de la cassola i en mateix oli fregiu els talls de pollastre prèviament salpebrats.  Quan estigui ros, mig cobriu-lo d’aigua i coeu-lo a foc lent uns 30 minuts.
A banda feu el romesco.  Poseu en un pot per a batedora , els alls, els tomàquets,  el pebrot del piquillo, les ametlles, el julivert i el pebre i tritureu-ho afegint l’oli necessari per a tenir una textura de romesco.
Passats els 30 minuts de cocció del pollastre, Incorporeu a la cassola el romesco i les carxofes i coeu-ho tot plegat uns 20 minuts més, vigilant que no quedi massa sec.  Si cal afegiu-hi una mica més d’aigua.  Passat aquest temps ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Acompanyeu aquest plat de sabor intens i penetrant amb un bon vi negre de la terra.



Comentaris

Les més populars