GULES AMB CLOÏSSES I ALLS TENDRES


GULES AMB CLOÏSSES I ALLS TENDRES


Les gules o succedani d’angules, ens permeten fer “delicatessen” com aquesta a preus molt més accessibles.

INGREDIENTS:

  •   250 gr. de gules
  •   250 gr. de cloïsses
  •   1 manat d’alls tendres
  •   ½ got de vi blanc
  •   Pebre vermell en pols
  •   Julivert fresc picat
  •   Oli d’oliva
  •   Sal

ELABORACIO:

Netegeu les cloïsses, posant-les durant ½ hora amb aigua amb sal i un glaçó perquè treguin la sorra, si en tenien. Traieu-les amb cura de l’aigua i reserveu-les.
Mentrestant podeu feu els alls tendres: netegeu-los i talleu-los a rodelles petites, poseu-los en una paella amb un bon raig d’oli i coeu-los a foc suau fins que estiguin cuits.
Un cop estiguin cuits, afegiu el vi a la paella i deixeu que redueixi una mica,  després incorporeu-hi les gules i les cloïsses, tapeu la paella i coeu-ho tot plegat a foc mitjà fins que les cloïsses estiguin obertes, aproximadament un parell de minuts.
Retireu la paella del foc, rectifiqueu de sal, si cal,  i empolsineu-ho amb pebre vermell i julivert picat, i serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

Els alls tendres els podeu tenir confitats, com hem explicat a altres receptes, si és així, aquest plat es pot fer en cinc minuts.
Traieu la paella del foc de seguida que tingueu les cloïsses obertes,
Evidentment si la vostra economia ho permet , també es pot fer amb angules, és espectacular.

Comentaris

Les més populars