GULES AMB CLOÏSSES I ALLS TENDRES
GULES AMB CLOÏSSES I ALLS TENDRES
Les
gules o succedani d’angules, ens permeten fer “delicatessen” com aquesta a
preus molt més accessibles.
INGREDIENTS:
- 250
gr. de gules
- 250
gr. de cloïsses
- 1
manat d’alls tendres
- ½
got de vi blanc
- Pebre
vermell en pols
- Julivert
fresc picat
- Oli
d’oliva
- Sal
ELABORACIO:
Netegeu
les cloïsses, posant-les durant ½ hora amb aigua amb sal i un glaçó perquè
treguin la sorra, si en tenien. Traieu-les amb cura de l’aigua i reserveu-les.
Mentrestant
podeu feu els alls tendres: netegeu-los i talleu-los a rodelles petites,
poseu-los en una paella amb un bon raig d’oli i coeu-los a foc suau fins que
estiguin cuits.
Un
cop estiguin cuits, afegiu el vi a la paella i deixeu que redueixi una mica, després incorporeu-hi les gules i les cloïsses,
tapeu la paella i coeu-ho tot plegat a foc mitjà fins que les cloïsses estiguin
obertes, aproximadament un parell de minuts.
Retireu
la paella del foc, rectifiqueu de sal, si cal,
i empolsineu-ho amb pebre vermell i julivert picat, i serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Els
alls tendres els podeu tenir confitats, com hem explicat a altres receptes, si és
així, aquest plat es pot fer en cinc minuts.
Traieu
la paella del foc de seguida que tingueu les cloïsses obertes,
Evidentment
si la vostra economia ho permet , també es pot fer amb angules, és
espectacular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada