MACARRONS AMB TONYINA FRESCA
MACARRONS AMB TONYINA FRESCA
La
carn és l’acompanyament més habitual de la pasta, però tasteu-la amb tonyina
fresca i veureu que val la pena.
INGREDIENTS:
- 400
gr. de macarrons
- 3l.
de fumet de peix
- 300
gr. de llom de tonyina
- 1
pebrot verd italià
- ½
pebrot vermell
- 1
ceba de figueres
- 1
tomàquet gran madur
- Sal,
cúrcuma en pols, pebre negre i vermell
- Oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Talleu
el llom de tonyina a daus d’uns 2 cm de costat i reserveu-los.
Coeu
el macarrons fent servir el fumet i, si cal, un polsim de sal. Un cop cuits,
escorregueu-los i reserveu-los calents.
Per
preparar el sofregit, peleu la ceba i talleu-la petita, talleu petits els
pebrots i fregiu-ho tot plegat amb un bon raig d’oli, amb un foc no gaire fort
i tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit, afegiu-hi el tomàquet, pelat,
sense granes i tallat a daus petits.
Quan
tingueu el tomàquet cuit, incorporeu-hi la sal i les espècies, segons el vostre
gust. Incorporeu a la cassola els
macarrons que teníeu cuits, remeneu-ho i escalfeu-ho tot plegat. Salpebreu els daus de tonyina i afegiu-los a
la cassola. Tapeu-la i traieu-la del foc
perquè la tonyina es cogui amb l’escalfor residual.
Abans
de servir, empolsineu-la amb julivert picat.
RECOMANACIONS:
Podeu
fer servir tonyina o bonítol, el tipus de pasta també queda a la vostra
elecció.
El
que és molt important és que la tonyina es cogui només amb l’escalfor residual ja
que si està molt cuita és de mal menjar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada