MACARRONS AMB TONYINA FRESCA

 

MACARRONS AMB TONYINA FRESCA


La carn és l’acompanyament més habitual de la pasta, però tasteu-la amb tonyina fresca i veureu que val la pena.

INGREDIENTS:

  •   400 gr. de macarrons
  •   3l. de fumet de peix
  •   300 gr. de llom de tonyina
  •   1 pebrot verd italià
  •   ½ pebrot vermell
  •   1 ceba de figueres
  •   1 tomàquet gran madur
  •   Sal, cúrcuma en pols, pebre negre i vermell
  •   Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Talleu el llom de tonyina a daus d’uns 2 cm de costat i reserveu-los.

Coeu el macarrons fent servir el fumet i, si cal, un polsim de sal. Un cop cuits, escorregueu-los i reserveu-los calents.

Per preparar el sofregit, peleu la ceba i talleu-la petita, talleu petits els pebrots i fregiu-ho tot plegat amb un bon raig d’oli, amb un foc no gaire fort i tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense granes i tallat a daus petits.

Quan tingueu el tomàquet cuit, incorporeu-hi la sal i les espècies, segons el vostre gust.  Incorporeu a la cassola els macarrons que teníeu cuits, remeneu-ho i escalfeu-ho tot plegat.  Salpebreu els daus de tonyina i afegiu-los a la cassola.  Tapeu-la i traieu-la del foc perquè la tonyina es cogui amb l’escalfor residual.

Abans de servir, empolsineu-la amb julivert picat.

RECOMANACIONS:

Podeu fer servir tonyina o bonítol, el tipus de pasta també queda a la vostra elecció.

El que és molt important és que la tonyina es cogui només amb l’escalfor residual ja que si està molt cuita és de mal menjar.  

Comentaris

Les més populars