MUSCLOS EN ESCABETX
MUSCLOS EN ESCABETX
Els amics d’aquest aperitiu, estem acostumats a consumir-los envasats en
una llauna, però val la pena fer-los nosaltres.
INGREDIENTS:
ü
1 kg de musclos
ü
150 ml d’oli d’oliva
ü
175 ml de vi blanc
ü
¼ de llimona
ü
175 ml del brou de coure els musclos
ü
75 ml de vinagre de vi
ü
1 cullerada de pebre vermell
ü
4 grans d’all
ü
4 fulles de llorer
ü
Un grapat de boles de pebre negre
ü
Sal
ELABORACIÓ:
Netegeu els musclos i poseu-los en una cassola amb un raig
d’oli, la llimona, 2 fulles de llorer i el vi blanc. Tapeu-ho i coeu-ho tot
plegat fins que els musclos estiguin oberts. Deixeu que es refredin una mica
per poder separar-los de les closques, reserveu-los i coleu i guardeu el brou
que ha quedat.
Escalfeu la resta d’oli i coeu els alls pelats, juntament amb la resta de
les fulles de llorer i els grans de pebre.
Quan els alls agafin una mica de color, retireu la paella del foc i
incorporeu-hi el pebre vermell, tot remenant fins que estigui ben integrat.
Afegiu-hi a poc a poc el vinagre. Quan tingueu el vinagre integrat,
afegiu-hi el brou de coure els musclos i, si cal, un polsim de sal.
Poseu la cassola al foc i deixeu que arrenqui el bull, i manteniu-ho
uns 3 minuts al foc. Seguidament retireu-ho
del foc i deixeu que es refredi una mica.
Incorporeu la carn dels musclos i deixeu que es refredi totalment abans de
posar-ho a la nevera.
Passat un mínim de 24 hores ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
L’escabetx és una forma de conserva, per això si teniu així els musclos a
la nevera, poden aguantar uns dies en bones condicions.
A l’hora d'incorporar el vinagre a la cassola aneu amb compte i feu-ho
lentament, sobretot al principi, tant la reacció com la fortor dels gasos són
importants.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada