MUSCLOS EN ESCABETX

 

MUSCLOS EN ESCABETX

 

Els amics d’aquest aperitiu, estem acostumats a consumir-los envasats en una llauna, però val la pena fer-los nosaltres.

 

INGREDIENTS:

ü    1 kg de musclos

ü    150 ml d’oli d’oliva

ü    175 ml de vi blanc

ü    ¼  de llimona

ü    175 ml del brou de coure els musclos

ü    75 ml de vinagre de vi

ü    1 cullerada de pebre vermell

ü    4 grans d’all

ü    4 fulles de llorer

ü    Un grapat de boles de pebre negre

ü    Sal

ELABORACIÓ:

Netegeu els musclos i poseu-los en una  cassola  amb un raig d’oli, la llimona, 2 fulles de llorer i el vi blanc. Tapeu-ho i coeu-ho tot plegat fins que els musclos estiguin oberts. Deixeu que es refredin una mica per poder separar-los de les closques, reserveu-los i coleu i guardeu el brou que ha quedat.

Escalfeu la resta d’oli i coeu els alls pelats, juntament amb la resta de les fulles de llorer i els grans de pebre.

Quan els alls agafin una mica de color, retireu la paella del foc i incorporeu-hi el pebre vermell, tot remenant fins que estigui ben integrat. Afegiu-hi a poc a poc el vinagre.  Quan tingueu el vinagre integrat, afegiu-hi el brou de coure els musclos i, si cal, un polsim de sal.

Poseu la cassola al foc i deixeu que arrenqui el bull, i manteniu-ho uns 3 minuts al foc.  Seguidament retireu-ho del foc i deixeu que es refredi una mica.

Incorporeu la carn dels musclos i deixeu que es refredi totalment abans de posar-ho a la nevera.

Passat un mínim de 24 hores ja es pot menjar.

 

RECOMANACIONS:

L’escabetx és una forma de conserva, per això si teniu així els musclos a la nevera, poden aguantar uns dies en bones condicions.

A l’hora d'incorporar el vinagre a la cassola aneu amb compte i feu-ho lentament, sobretot al principi, tant la reacció com la fortor dels gasos són importants.

 

 

 

Comentaris

Les més populars