FILET DE VEDELLA AMB SALSA DE CEPS
FILET DE VEDELLA AMB SALSA DE CEPS
Un plat ideal per a qualsevol celebració, una delícia pels amants de la bona cuina.INGREDIENTS:
- 4 Talls de filet de vedella gruixuts
- 150 g de ceps
- 250 cc de nata liquida
- Una culleradeta de concentrat de carn
- Mantega
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu la salsa, en una paella amb una cullerada de mantega coeu els ceps, quan estiguin cuits, reserveu-ne uns tallets per al final i afegiu a la paella amb la resta de ceps la nata líquida. Coeu-ho una mica i després tritureu-ho amb l’ajut d’un braç mecànic. Torneu-ho al foc, afegiu-hi el concentrat de carn i continueu la cocció fins que tingui textura de crema. Rectifiqueu de sal i pebre, afegiu-hi els talls de ceps que teníeu separats, i reserveu en calent.
Salpebreu els talls de filet i marqueu-los amb una paella molt calenta. Un cop estiguin al vostre punt de cocció, emplateu-los i poseu-hi al damunt la salsa. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
El punt de cocció de la carn és molt personal si us agrada molt fet, millor feu els talls de filet més prims i així serà més fàcil la cocció. Si, com a mi, us agrada crueta, més val que la tingueu fora de la nevera una estona abans i si està molt freda, doneu-li un toc de microones d'un minut a temperatura de descongelació, sempre aconseguireu que malgrat que estigui vermella per dins no estigui freda.
Podeu acompanyar el plat amb unes patates al forn i amb una mica de pernil ibèric, donarà el toc final.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada