ENGRUNES DE XOCOLATA AMB SALSA DE CACAU I CAFÈ


ENGRUNES DE XOCOLATA AMB SALSA DE CACAU I CAFÈ


Dues textures de xocolata molt diferents, que juntes es potencien mútuament.

INGREDIENTS:

Per a les engrunes de xocolata:

  •   35 gr. de cacau en pols
  •   150 gr. de sucre
  •   90 gr. de farina
  •   150 gr. de farina d’ametlla
  •   120 gr. de mantega
  •   10 gr. de sal

Per a la salsa de cacau i cafè:

  •   80 gr. de nata líquida
  •   80 gr. de cacau en pols
  •   120 gr. de sucre
  •   150 gr. d’aigua
  •   ½ sobre de cafè soluble


ELABORACIÓ:

De les engrunes:  poseu tots els ingredients sòlids i preferiblement tamisats, en un bol.  Barregeu-los bé i aneu afegint poc a poc la mantega fosa mentre ho aneu pastant fins aconseguir una massa homogènia.  Pressioneu la massa fins que quedi el màxim de compacta possible.  Tapeu-la amb film i deixeu-la refredar a la nevera fins que quedi dura.  Un cop estigui dura, retireu-ne el film, i amb un ganivet feu daus d’aproximadament 1 cm.  Escampeu-los damunt una placa que pugui anar al forn, i coeu-los durant 25 minuts a 140º.  Un cop cuits, deixeu-los refredar i tritureu-los fins obtenir textura de terra o engrunes.
Per a fer la salsa de cacau i cafè:  poseu en un pot al foc, l’aigua, la nata i el sucre.  Quan estigui bullint, retireu-lo del foc i afegiu-hi el cafè i el cacau.  Barregeu-ho bé fins que quedi tot ben diluït i guardeu-ho a la nevera.
Per muntar el plat, poseu la salsa a la base, i al damunt, feu un turonet amb les engrunes. 

RECOMANACIONS:

Per enriquir més el plat podeu acabar-lo posant al damunt una mica de gelat, i empolsinar amb pela ratllada d’algun cítric.

Comentaris

Les més populars