ENGRUNES DE XOCOLATA AMB SALSA DE CACAU I CAFÈ
ENGRUNES DE XOCOLATA AMB SALSA DE CACAU I CAFÈ
Dues textures de xocolata molt diferents, que juntes es potencien
mútuament.
INGREDIENTS:
Per a les engrunes de xocolata:
- 35 gr. de cacau en pols
- 150 gr. de sucre
- 90 gr. de farina
- 150 gr. de farina d’ametlla
- 120 gr. de mantega
- 10 gr. de sal
Per a la salsa de cacau i cafè:
- 80 gr. de nata líquida
- 80 gr. de cacau en pols
- 120 gr. de sucre
- 150 gr. d’aigua
- ½ sobre de cafè soluble
ELABORACIÓ:
De les engrunes: poseu tots els
ingredients sòlids i preferiblement tamisats, en un bol. Barregeu-los bé i aneu afegint poc a poc la
mantega fosa mentre ho aneu pastant fins aconseguir una massa homogènia. Pressioneu la massa fins que quedi el màxim
de compacta possible. Tapeu-la amb film
i deixeu-la refredar a la nevera fins que quedi dura. Un cop estigui dura, retireu-ne el film, i
amb un ganivet feu daus d’aproximadament 1 cm.
Escampeu-los damunt una placa que pugui anar al forn, i coeu-los durant
25 minuts a 140º. Un cop cuits,
deixeu-los refredar i tritureu-los fins obtenir textura de terra o engrunes.
Per a fer la salsa de cacau i cafè:
poseu en un pot al foc, l’aigua, la nata i el sucre. Quan estigui bullint, retireu-lo del foc i
afegiu-hi el cafè i el cacau.
Barregeu-ho bé fins que quedi tot ben diluït i guardeu-ho a la nevera.
Per muntar el plat, poseu la salsa a la base, i al damunt, feu un
turonet amb les engrunes.
RECOMANACIONS:
Per enriquir més el plat podeu acabar-lo posant al damunt una mica de
gelat, i empolsinar amb pela ratllada d’algun cítric.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada