TERRINA DE FOIE AMB REDUCCIÓ D’OPORTO
TERRINA DE FOIE AMB REDUCCIÓ D’OPORTO
Sens dubte, la terrina de foie, també coneguda com a
micuit, és la millor elaboració que podem fer amb un foie gras d’oca o
d’ànec. Avui us en portem una fàcil
forma d’elaboració.
INGREDIENTS:
ü 1
fetge d’ànec o d’oca
ü sal
i pebre
ü aromes (porto, armanyac, tòfona, etc)
ü 1
l. de vi d’oporto
ü 120
gr. de sucre
ELABORACIÓ:
Deixeu
temperar els fetges fora de la nevera, després separeu els dos lòbuls i
esmicoleu-los una mica traient el nervis. Afegiu-hi la sal, el pebre i els aromes (si són alcohols , s’han de fer reduir perquè
el perdin).
Ho
deixeu macerar una mitja hora per que agafi els sabors.
Poseu
els talls de foie a una paella, una mica calenta, durant uns segons (no por
superar els 60º), vigilant que no es torni greix, i ho aboqueu a dins d’un
motlle prèviament cobert amb film de
cuina per les parets i per el fons. Ho premseu una mica i ho cobriu amb film.
Poseu-lo
a la nevera i deixeu-lo refredar un dia.
Per
fer la reducció d’oporto poseu el vi amb el sucre a una paella i ho feu bullir
fins que tingui una consistència de
xarop (aproximadament ¼ del seu volum), i ho deixeu refredar.
Per
servir la terrina es pot acompanyar amb una mica d’amanida, torradetes , una
mica de sal “Maldon” i la reducció d’oporto.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada