TERRINA DE FOIE AMB REDUCCIÓ D’OPORTO


TERRINA DE FOIE  AMB REDUCCIÓ D’OPORTO



Sens dubte, la terrina de foie, també coneguda com a micuit, és la millor elaboració que podem fer amb un foie gras d’oca o d’ànec.  Avui us en portem una fàcil forma d’elaboració.

INGREDIENTS:


ü  1 fetge d’ànec o d’oca
ü  sal i pebre
ü  aromes  (porto, armanyac, tòfona, etc)
ü  1 l. de vi d’oporto
ü  120 gr. de sucre

ELABORACIÓ:


Deixeu temperar els fetges fora de la nevera, després separeu els dos lòbuls i esmicoleu-los una mica traient el nervis. Afegiu-hi  la sal, el pebre i els aromes  (si són alcohols , s’han de fer reduir perquè el perdin).
Ho deixeu macerar una mitja hora per que agafi els sabors.
Poseu els talls de foie a una paella, una mica calenta, durant uns segons (no por superar els 60º), vigilant que no es torni greix, i ho aboqueu a dins d’un motlle prèviament  cobert amb film de cuina per les parets i per el fons. Ho premseu una mica i ho cobriu amb film.
Poseu-lo a la nevera i deixeu-lo refredar un dia.

Per fer la reducció d’oporto poseu el vi amb el sucre a una paella i ho feu bullir fins que tingui una consistència  de xarop (aproximadament ¼ del seu volum), i ho deixeu refredar.


Per servir la terrina es pot acompanyar amb una mica d’amanida, torradetes , una mica de sal “Maldon” i la reducció d’oporto.







Comentaris

Les més populars