CANELONS DE BOTIFARRA NEGRA I PINYONS AMB SALSA DE FORMATGE DE CABRA.
CANELONS DE BOTIFARRA NEGRA I PINYONS AMB SALSA DE FORMATGE DE CABRA.
De
vegades jugar amb productes de tota la vida ens pot donar resultats
espectaculars, és el cas d’aquest plat.
INGREDIENTS:
ü
12
plaques de caneló
ü
400
gr. de botifarra negra
ü
3 cullerades
de pinyons
ü
1
ceba
ü
Oli
d’oliva, sal i pebre
ü
200
gr. de formatge rul·lo de cabra
ü
200
cc de crema de llet
ü
Unes
fulles d’alfàbrega picades petites.
ELABORACIÓ:
Poseu
les plaques de canelons en una cassola amb força aigua bullint, amb sal i
coeu-les durant uns 10 o 12 minuts.
Traieu-les
del foc, refredeu-les amb aigua freda i reserveu-les.
Torreu
els pinyons en una paella amb un raig d’oli, quan agafin color daurat
retireu-los i reserveu-los.
A
la mateixa paella poseu la ceba tallada el més petit possible i coeu-la tapada
a foc lent fins que estigui transparent. Peleu la botifarra, talleu-la a daus,
afegiu-la a la ceba i esmicoleu-la, amb l’ajut de l’escalfor i d’una forquilla,
fins que estigui desfeta. Afegiu-hi els pinyons i 50 cc de crema de llet i
coeu-ho tot plegat uns 2 minuts. Rectifiqueu de sal i pebre, retireu-ho del foc
i deixeu-ho refredar.
Assequeu
les plaques de caneló amb un drap, formeu els canelons, farcits amb el preparat
de botifarra i reserveu-los, tapats, a la nevera.
Per
a fer la salsa de formatge, poseu en un pot el formatge amb la resta de la
crema de llet i l’alfàbrega tallada petita, i poseu-lo al bany maria remenant
fins que tingueu una crema homogènia.
En
el moment de servir el plat, escalfeu els canelons amb el microones o al forn
uns 2 minuts, cobriu-los amb la crema de formatge també calenta i porteu-ho a
taula.
La
crema de formatge també la podeu fer amb el microones amb cura de que no es
cremi.
Podeu
ajustar la crema de formatge posant-hi més o menys crema de llet
Quan
escalfeu els canelons, tapeu-los perquè no s’eixuguin.
Si
no us agrada el formatge de cabra podeu fer servir qualsevol altre que us
agradi més.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada