CANELONS DE BOTIFARRA NEGRA I PINYONS AMB SALSA DE FORMATGE DE CABRA.


CANELONS DE BOTIFARRA NEGRA I PINYONS AMB SALSA DE FORMATGE DE CABRA.




De vegades jugar amb productes de tota la vida ens pot donar resultats espectaculars, és el cas d’aquest plat.

INGREDIENTS:

ü  12 plaques de caneló
ü  400 gr. de botifarra negra
ü  3 cullerades de pinyons
ü  1 ceba
ü  Oli d’oliva, sal i pebre
ü  200 gr. de formatge rul·lo de cabra
ü  200 cc de crema de llet
ü  Unes fulles d’alfàbrega picades petites.

ELABORACIÓ:

Poseu les plaques de canelons en una cassola amb força aigua bullint, amb sal i coeu-les durant uns 10 o 12 minuts.
Traieu-les del foc, refredeu-les amb aigua freda i reserveu-les.
Torreu els pinyons en una paella amb un raig d’oli, quan agafin color daurat retireu-los i reserveu-los.
A la mateixa paella poseu la ceba tallada el més petit possible i coeu-la tapada a foc lent fins que estigui transparent. Peleu la botifarra, talleu-la a daus, afegiu-la a la ceba i esmicoleu-la, amb l’ajut de l’escalfor i d’una forquilla, fins que estigui desfeta. Afegiu-hi els pinyons i 50 cc de crema de llet i coeu-ho tot plegat uns 2 minuts. Rectifiqueu de sal i pebre, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Assequeu les plaques de caneló amb un drap, formeu els canelons, farcits amb el preparat de botifarra i reserveu-los, tapats, a la nevera.
Per a fer la salsa de formatge, poseu en un pot el formatge amb la resta de la crema de llet i l’alfàbrega tallada petita, i poseu-lo al bany maria remenant fins que tingueu una crema homogènia.
En el moment de servir el plat, escalfeu els canelons amb el microones o al forn uns 2 minuts, cobriu-los amb la crema de formatge també calenta i porteu-ho a taula.

La crema de formatge també la podeu fer amb el microones amb cura de que no es cremi.
Podeu ajustar la crema de formatge posant-hi més o menys crema de llet
Quan escalfeu els canelons, tapeu-los perquè no s’eixuguin.
Si no us agrada el formatge de cabra podeu fer servir qualsevol altre que us agradi més.  

Comentaris

Les més populars