CLOÏSSES AMB SAMFAINA


CLOÏSSES AMB SAMFAINA


Les cloïsses són una base per a molts plats i sempre els puja de nivell

INGREDIENTS:

  •   ½ Kg de cloïsses
  •   1 albergínia
  •   1 pebrot vermell
  •   1 carbassó
  •   1 pebrot verd
  •   1 ceba
  •   1 tomàquet
  •   Orenga, julivert i pebre vermell dolç
  •   Oli, sal, sucre i pebre


ELABORACIÓ:

Primer  poseu les cloïsses en un recipient amb aigua, gel i sal durant una mitja hora aproximadament, a fi de que treguin la sorra que poguessin tenir.
Desprès traieu-les de l’aigua, netegeu les bé i reserveu-les.
Prepareu la samfaina.
Poseu en una paella amb un bon raig d’oli, la ceba tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i  tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus.  Remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit.  Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus petits, i continueu la cocció fins que sigui tot cuit.  Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre vermell.
Un cop cuita la samfaina afegiu-hi les cloïsses, tapeu i espereu a que estiguin obertes. Remena una mica per integrar els sabors i ja podeu servir.

RECOMANACIONS:

Podeu amanir el plat amb una mica de sofregit d’oli i julivert



Comentaris

Les més populars