CLOÏSSES AMB SAMFAINA
CLOÏSSES AMB SAMFAINA
Les cloïsses són una base per a molts plats i
sempre els puja de nivell
INGREDIENTS:
- ½ Kg de cloïsses
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Orenga, julivert i pebre vermell dolç
- Oli, sal, sucre i pebre
ELABORACIÓ:
Primer poseu les cloïsses en un recipient amb aigua,
gel i sal durant una mitja hora aproximadament, a fi de que treguin la sorra
que poguessin tenir.
Desprès
traieu-les de l’aigua, netegeu les bé i reserveu-les.
Prepareu
la samfaina.
Poseu en una paella amb un bon raig d’oli, la ceba
tallada a juliana i els pebrot tallats a daus, i coeu-ho a foc lent i tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit
incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus. Remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu
que està tot pràcticament cuit. Per
acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus petits, i
continueu la cocció fins que sigui tot cuit.
Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre vermell.
Un cop cuita la samfaina afegiu-hi les cloïsses,
tapeu i espereu a que estiguin obertes. Remena una mica per integrar els sabors
i ja podeu servir.
RECOMANACIONS:
Podeu amanir el plat amb una mica de sofregit d’oli
i julivert
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada