TRUFES DE XOCOLATA I CAFÈ
TRUFES DE XOCOLATA I CAFÈ
Avui portem un clàssic de la
pastisseria. Sens dubte, les trufes són
un dels productes pastissers més reconeguts.
Hi ha moltes receptes de trufes.
Avui us en presentem una de fàcil elaboració i amb el toc diferent del
cafè.
INGREDIENTS:
ü 375
grs. de cobertura de xocolata
ü 2
cullerades de llet condensada
ü 1
cullerada de cafè soluble
ü 200
ml. de nata líquida
ü 1
cullerada de mantega
ü 1
raig de rom
ELABORACIÓ:
Escalfarem
la nata i després hi afegirem la llet condensada i el cafè soluble remenant
fins que tot estigui ben lligat. Ho
traurem del foc i ho deixarem refredar.
Desfarem la cobertura de xocolata al bany maria o bé amb el microoones. Un cop estigui líquida, hi afegirem la
mantega, el rom i la barreja de nata amb llet condensada i cafè. Un cop tot ben lligat, ho posarem en una
plata plana i ho deixarem unes 24 hores a la nevera.
Passat
aquest temps, anirem agafant amb una cullera petites porcions i amb les mans
els donarem forma rodona. Després les passarem
per granet de xocolata o cacau en pols.
I ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Cal
recordar que les trufes s’han de guardar a la nevera o en un lloc fresc i
sec. Tanmateix, durant la formació de
les boletes, traiem de la nevera només petites parts de la massa, ja que quan
perd el fred, és més difícil formar les boletes.
Recordem
també que per fondre la cobertura al microones, s’ha de fer sempre amb la
mínima potència.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada