TRUFES DE XOCOLATA I CAFÈ


TRUFES DE XOCOLATA I CAFÈ


Avui portem un clàssic de la pastisseria.  Sens dubte, les trufes són un dels productes pastissers més reconeguts.  Hi ha moltes receptes de trufes.  Avui us en presentem una de fàcil elaboració i amb el toc diferent del cafè.

 INGREDIENTS:


ü  375 grs. de cobertura de xocolata
ü  2 cullerades de llet condensada
ü  1 cullerada de cafè soluble
ü  200 ml. de nata líquida
ü  1 cullerada de mantega
ü  1 raig de rom

ELABORACIÓ:


Escalfarem la nata i després hi afegirem la llet condensada i el cafè soluble remenant fins que tot estigui ben lligat.  Ho traurem del foc i ho deixarem refredar.  Desfarem la cobertura de xocolata al bany maria o bé amb el microoones.  Un cop estigui líquida, hi afegirem la mantega, el rom i la barreja de nata amb llet condensada i cafè.  Un cop tot ben lligat, ho posarem en una plata plana i ho deixarem unes 24 hores a la nevera. 

Passat aquest temps, anirem agafant amb una cullera petites porcions i amb les mans els donarem forma rodona.  Després les passarem per granet de xocolata o cacau en pols.  I ja es poden menjar.

RECOMANACIONS:


Cal recordar que les trufes s’han de guardar a la nevera o en un lloc fresc i sec.  Tanmateix, durant la formació de les boletes, traiem de la nevera només petites parts de la massa, ja que quan perd el fred, és més difícil formar les boletes.

Recordem també que per fondre la cobertura al microones, s’ha de fer sempre amb la mínima potència.

Comentaris

Les més populars