LLONZA LLAMINERA FARCIDA DE CEPS AMB SALSA DE RATAFIA
LLONZA LLAMINERA FARCIDA DE CEPS AMB SALSA DE RATAFIA
Una deliciosa aportació culinària per al proper
concurs de ratafies del restaurant Cal Pagès.
INGREDIENTS:
- 2 llonzes llamineres
- 200 gr. de ceps assecats
- ½ litre de ratafia
- Sal, pebre
- 4 cullerades de sucre morè
ELABORACIÓ:
Per a farcir les llonzes, primer buideu-les-hi la
part central, amb l’ajut de l’aparell que serveix per a buidar els cors de les
pomes. Un cop buidades,
reserveu-les. Rehidrateu els ceps durant
un parell d’hores, amb aigua. Un cop
rehidratats, escorreu-los, i reserveu l’aigua.
Fregiu els ceps amb sal i pebre i una mica d’oli. Un cop cuits, utilitzeu-los per farcir el cor
de les llonzes llamineres. Un cop
farcides les llonzes, poseu oli en una paella fins que sigui ben calent. Marqueu les llonzes a tot el seu volt. Un cop marcades, poseu-les en una plata per
anar al forn, i coeu-les ¼ d’hora a 180º.
Per fer la salsa de ratafia, poseu el sucre amb una
mica d’aigua de rehidratar els ceps, en una paella. Feu-ho caramel·litzar. Quan comenci a agafar color daurat, afegiu-hi
la ratafia i ½ litre d’aigua de la de rehidratar els ceps. Coeu-ho fins que tingueu una consistència de
xarop.
Per emplatar-ho, talleu les llonzes llamineres a
rodanxes d’uns dos dits de gruix. Col·loqueu-les
al plat i tireu-hi al damunt una mica de salsa de ratafia.
RECOMANACIONS:
Heu de vigilar durant la cocció al forn de la
llaminera, no us quedi massa cuita.
El plat queda molt bé posant a sobre unes escates
de sal maldon.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada