LLONZA LLAMINERA FARCIDA DE CEPS AMB SALSA DE RATAFIA


LLONZA LLAMINERA FARCIDA DE CEPS AMB SALSA DE RATAFIA


Una deliciosa aportació culinària per al proper concurs de ratafies del restaurant Cal Pagès.

INGREDIENTS:

  •   2 llonzes llamineres
  •   200 gr. de ceps assecats
  •   ½ litre de ratafia
  •   Sal, pebre
  •   4 cullerades de sucre morè

ELABORACIÓ:

Per a farcir les llonzes, primer buideu-les-hi la part central, amb l’ajut de l’aparell que serveix per a buidar els cors de les pomes.  Un cop buidades, reserveu-les.  Rehidrateu els ceps durant un parell d’hores, amb aigua.  Un cop rehidratats, escorreu-los, i reserveu l’aigua.  Fregiu els ceps amb sal i pebre i una mica d’oli.  Un cop cuits, utilitzeu-los per farcir el cor de les llonzes llamineres.  Un cop farcides les llonzes, poseu oli en una paella fins que sigui ben calent.  Marqueu les llonzes a tot el seu volt.  Un cop marcades, poseu-les en una plata per anar al forn, i coeu-les ¼ d’hora a 180º.
Per fer la salsa de ratafia, poseu el sucre amb una mica d’aigua de rehidratar els ceps, en una paella.  Feu-ho caramel·litzar.  Quan comenci a agafar color daurat, afegiu-hi la ratafia i ½ litre d’aigua de la de rehidratar els ceps.  Coeu-ho fins que tingueu una consistència de xarop.
Per emplatar-ho, talleu les llonzes llamineres a rodanxes d’uns dos dits de gruix.  Col·loqueu-les al plat i tireu-hi al damunt una mica de salsa de ratafia.

RECOMANACIONS:

Heu de vigilar durant la cocció al forn de la llaminera, no us quedi massa cuita.
El plat queda molt bé posant a sobre unes escates de sal maldon.

Comentaris

Les més populars