PAELLA AMB BACALLÀ I CARXOFES
PAELLA AMB BACALLÀ I CARXOFES
Els amants dels
arrossos coneixem el toc meravellós que l’hi donen el bacallà i les
carxofes.
INGREDIENTS:
- 400 gr. d’arròs
- 1,250 l. de brou de peix
- 8 talls de ventresca de
bacallà dessalat
- 1 kg de carxofes
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba de Figueres
- 1 sípia neta
- 6 o 7 musclos
- 1 grapat de cloïsses
- Un grapat de pèsols cuits
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
ELABORACIÓ:
Coeu el
musclos al vapor i reserveu-los. Afegiu-hi el suc que han deixat els musclos al
fumet. Netegeu les carxofes i talleu els
cors en 4 o 6 talls, en funció de la mida de cada carxofa. Feu-les bullir uns 5
minuts amb el brou de peix i reserveu-les. Fregiu una mica els talls de bacallà amb un bon raig d’oli i
a la mateixa paella que fareu l’arròs, i reserveu-los. Feu el mateix amb la
sèpia, tallada petita i també reserveu-la.
Amb el mateix
oli, fregiu a foc lent la ceba i els pebrots, tot tallat petit. Quan estigui
cuit i la ceba comenci a agafar color fosc, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense
granes i tallat a daus petits. Coeu-ho tot plegat fins que el tomàquet sigui
ben cuit. Incorporeu a la paella les carxofes i l’arròs. Coeu-ho tot plegat un
parell de minuts. Afegiu-hi el fumet i rectifiqueu de sal i pebre.
Coeu-ho uns
15 minuts a foc alegre, i passat aquest temps incorporeu-hi els pèsols i les
cloïsses. Quan estiguin obertes, aneu col·locant els talls de bacallà i els
musclos sense les closques. Coeu-ho tot plegat uns 5 minuts i deixeu que reposi
fora del foc 5 minuts més. I ja es pot servir .
RECOMANACIONS:
Si podeu
aconseguir la melsa de les sípies, afegiu-la al sofregit, i si a més també hi
poseu uns brins de safrà, el resultat final és espectacular.
Per
guarnir-ho, podeu posar unes tires de pebrot escalivat al damunt i unes fulles
de julivert. Donaran color i frescor al
plat.
El fumet el
podeu fer amb espines i pells del bacallà si no teniu peix per fer-ho.
Feu servir
arròs bomba o perlat de Pals, i deixeu-los reposar tranquil·lament, no sols no
es covaran sinó que a més, absorbeixen molt bé els sabors.
La proporció
entre l’arròs i el brou depèn del tipus d’arròs que es faci servir, però ens
pot servir de referència la d’una part d’arròs per tres de brou.
Per tal que
quedi més sec, els últims 5 minuts de cocció es poden fer al forn, que
prèviament tindrem ben calent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada