PAELLA AMB BACALLÀ I CARXOFES


PAELLA AMB BACALLÀ I CARXOFES



Els amants dels arrossos  coneixem el toc  meravellós que l’hi donen el bacallà i les carxofes.

INGREDIENTS:

  • 400 gr. d’arròs
  • 1,250 l. de brou de peix
  • 8 talls de ventresca de bacallà dessalat
  • 1 kg de carxofes
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 sípia neta
  • 6 o 7 musclos
  • 1 grapat de cloïsses
  • Un grapat de pèsols cuits
  • 1  pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols

ELABORACIÓ:

Coeu el musclos al vapor i reserveu-los. Afegiu-hi el suc que han deixat els musclos al fumet. Netegeu les carxofes  i talleu els cors en 4 o 6 talls, en funció de la mida de cada carxofa. Feu-les bullir uns 5 minuts amb el brou de peix i reserveu-les. Fregiu una mica  els talls de bacallà amb un bon raig d’oli i a la mateixa paella que fareu l’arròs, i reserveu-los. Feu el mateix amb la sèpia, tallada petita i també reserveu-la.
Amb el mateix oli, fregiu a foc lent la ceba i els pebrots, tot tallat petit. Quan estigui cuit i la ceba comenci a agafar color fosc, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense granes i tallat a daus petits. Coeu-ho tot plegat fins que el tomàquet sigui ben cuit. Incorporeu a la paella les carxofes i l’arròs. Coeu-ho tot plegat un parell de minuts. Afegiu-hi el fumet i rectifiqueu de sal i pebre.
Coeu-ho uns 15 minuts a foc alegre, i passat aquest temps incorporeu-hi els pèsols i les cloïsses. Quan estiguin obertes, aneu col·locant els talls de bacallà i els musclos sense les closques. Coeu-ho tot plegat uns 5 minuts i deixeu que reposi fora del foc 5 minuts més. I ja es pot servir .

RECOMANACIONS:

Si podeu aconseguir la melsa de les sípies, afegiu-la al sofregit, i si a més també hi poseu uns brins de safrà, el resultat final és espectacular.
Per guarnir-ho, podeu posar unes tires de pebrot escalivat al damunt i unes fulles de julivert.  Donaran color i frescor al plat.
El fumet el podeu fer amb espines i pells del bacallà si no teniu peix per fer-ho.
Feu servir arròs bomba o perlat de Pals, i deixeu-los reposar tranquil·lament, no sols no es covaran sinó que a més, absorbeixen molt bé els sabors.
La proporció entre l’arròs i el brou depèn del tipus d’arròs que es faci servir, però ens pot servir de referència la d’una part d’arròs per tres de brou.
Per tal que quedi més sec, els últims 5 minuts de cocció es poden fer al forn, que prèviament tindrem ben calent.

  
 


Comentaris

Les més populars