BOTIFARRA AMB PERES
BOTIFARRA AMB PERES
La
combinació de carn i fruites és coneguda a la nostra cuina i com podeu
comprovar no sols es pot fer amb la carn d’ànec, també amb el porc queda
deliciós.
INGREDIENTS:
ü
1 Kg . de
botifarra
ü
6 peres
ü
2 grans d’all
ü
2 cullerades de sucre
ü
Una cullerada de llard de porc
ü
Una copa d’aiguardent de pera
ü
Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu el llard, els grans d’all pelats i tallats per la meitat i un raig
d’oli al fons d’una cassola. Poseu-la al foc i quan els alls comencin a agafar
un color daurat retireu-los i reserveu-los.
En la mateixa cassola poseu-hi la botifarra i les peres, pelades, netes
del cor i tallades a daus grossos. Salpebreu-ho, tapeu la cassola i coeu-ho tot
plegat a foc lent.
Quan les botifarres estiguin al vostre gust de cocció, retireu-les i si
cal continueu coent les peres fins que estiguin toves.
Tireu al damunt de les peres, el sucre i caramel·litzeu-les una estona.
Retireu-les del foc i reserveu-les. Incorporeu a la cassola l’aiguardent de peres i
flamegeu-lo, quan el foc s’hagi apagat torneu a posar-hi les botifarres i les
peres, coeu-ho tot plegat un parell de minuts i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Aneu en compte al flamejar, l’aiguardent té molt alcohol i la flama és
gran.
Al mercat teniu botifarres que a més de carn porten més productes com
els bolets, l’escalivada i fins i tot el rocafort, si les feu servir sempre
donareu un toc més divertit al vostre plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada