BOTIFARRA AMB PERES


BOTIFARRA AMB PERES


La combinació de carn i fruites és coneguda a la nostra cuina i com podeu comprovar no sols es pot fer amb la carn d’ànec, també amb el porc queda deliciós.

INGREDIENTS:

ü  1 Kg. de botifarra
ü  6 peres
ü  2 grans d’all
ü  2 cullerades de sucre
ü  Una cullerada de llard de porc
ü  Una copa d’aiguardent de pera
ü  Oli, sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Poseu el llard, els grans d’all pelats i tallats per la meitat i un raig d’oli al fons d’una cassola. Poseu-la al foc i quan els alls comencin a agafar un color daurat retireu-los i reserveu-los.
En la mateixa cassola poseu-hi la botifarra i les peres, pelades, netes del cor i tallades a daus grossos.  Salpebreu-ho, tapeu la cassola i coeu-ho tot plegat a foc lent.
Quan les botifarres estiguin al vostre gust de cocció, retireu-les i si cal continueu coent les peres fins que estiguin toves.
Tireu al damunt de les peres, el sucre i caramel·litzeu-les una estona.
Retireu-les del foc i reserveu-les. Incorporeu  a la cassola l’aiguardent de peres i flamegeu-lo, quan el foc s’hagi apagat torneu a posar-hi les botifarres i les peres, coeu-ho tot plegat un parell de minuts i ja es pot servir.

 RECOMANACIONS: 

Aneu en compte al flamejar, l’aiguardent té molt alcohol i la flama és gran.
Al mercat teniu botifarres que a més de carn porten més productes com els bolets, l’escalivada i fins i tot el rocafort, si les feu servir sempre donareu un toc més divertit al vostre plat.

Comentaris

Les més populars