GRATINAT D’ENDÍVIES



GRATINAT D’ENDÍVIES


Les endívies, com  l’enciam o l’escarola, tenim el costum de menjar-los
sempre en amanit o crus però també es poden menjar cuits.
Aquest plat es un exemple que queda deliciós.

INGREDIENTS:

ü      1 safateta d’endívies
ü      2 porros grossos
ü      2 pastanagues grosses
ü      250gr. de pernil dolç
ü      200gr. de formatge cremós
ü      50gr. de margarina
ü      2 cullerades d’oli
ü      3 cullerades de farina
ü      ½ l. de llet
ü      1 bossa de formatge ratllat per gratinar
ü      sal i pebre

ELABORACIÓ:


Tallaren per separat i  en daus petits, les endívies, les pastanagues, els porros,
el pernil dolç i el formatge cremós i ho reservarem.
En una cassola de fang hi tirarem la margarina  i l’oli.
 Quan  la margarina estigui desfeta li tirarem la pastanaga i la courem una mica (uns 5 minuts), quan estigui cuita tirarem els porros i les endívies,
 remenant  fins que tot estigui cuit.
Després tirarem el pernil dolç i el formatge cremós remenant
constantment fins que el formatge estigui  fos.
Aleshores tirarem la farina, també sense parar de remenar i un cop estigui tot ben lligat li tirarem la llet , sempre remenant sense parar fins que tot quedi lligat com una salsa cremosa, li tirarem la sal i el pebre segons el nostre gust,
remenarem una mica més i ja el tenim apunt per
 posar-hi el formatge ratllat per damunt i col·locar-ho al forn per gratinar.

RECOMANACIONS:


ü    Aquest plat  també es pot menjar abans de gratinar-lo
ü    Queda molt bonic si al gratinar-lo ho fem en cassoles individuals.
ü    En lloc d’endívies es poden fer servir escaroles o enciam.




Comentaris

Les més populars