GRATINAT D’ENDÍVIES
GRATINAT D’ENDÍVIES
Les
endívies, com l’enciam o l’escarola,
tenim el costum de menjar-los
sempre
en amanit o crus però també es poden menjar cuits.
Aquest
plat es un exemple que queda deliciós.
INGREDIENTS:
ü 1
safateta d’endívies
ü 2
porros grossos
ü 2
pastanagues grosses
ü 250gr.
de pernil dolç
ü 200gr.
de formatge cremós
ü 50gr.
de margarina
ü 2
cullerades d’oli
ü 3
cullerades de farina
ü ½
l. de llet
ü 1
bossa de formatge ratllat per gratinar
ü sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Tallaren
per separat i en daus petits, les
endívies, les pastanagues, els porros,
el
pernil dolç i el formatge cremós i ho reservarem.
En
una cassola de fang hi tirarem la margarina
i l’oli.
Quan la
margarina estigui desfeta li tirarem la pastanaga i la courem una mica (uns 5
minuts), quan estigui cuita tirarem els porros i les endívies,
remenant
fins que tot estigui cuit.
Després
tirarem el pernil dolç i el formatge cremós remenant
constantment
fins que el formatge estigui fos.
Aleshores
tirarem la farina, també sense parar de remenar i un cop estigui tot ben lligat
li tirarem la llet , sempre remenant sense parar fins que tot quedi lligat com
una salsa cremosa, li tirarem la sal i el pebre segons el nostre gust,
remenarem
una mica més i ja el tenim apunt per
posar-hi el formatge ratllat per damunt i
col·locar-ho al forn per gratinar.
RECOMANACIONS:
ü Aquest
plat també es pot menjar abans de gratinar-lo
ü Queda
molt bonic si al gratinar-lo ho fem en cassoles individuals.
ü En
lloc d’endívies es poden fer servir escaroles o enciam.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada