MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO


MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO



Delicat plat amb un contrast de textures diferents per uns sabors coneguts per tots.

INGREDIENTS:

ü  ¼ Kg. de bacallà dessalat i esqueixat
ü  1 patata petita
ü  1 ou
ü  Pa ratllat
ü  1 cullerada de farina
ü  ½ litre de llet
ü  1 pot de pebrots del piquillo escalivats
ü  Una cullerada de mantega
ü  1 all
ü  Julivert picat
ü  Sal  i pebre

 ELABORACIÓ:

Per fer les pilotilles, bulliu la patata amb pela i quan estigui cuita peleu-la, aixafeu-la amb una forquilla i barregeu-la amb el bacallà.
Amb l’ajut d’una batedora o amb una picadora de carn, tritureu el bacallà barrejat amb la patata fins que sigui una massa fina i homogènia.
Afegiu-hi l’ou, l’all i el julivert (picats petits) remeneu i aneu incorporant pa ratllat fins a obtenir-hi una textura que us faci possible  formar les pilotilles.
Amb les mans enfarinades aneu formant pilotilles fins a acabar tota la massa.
Bulliu les pilotilles durant 5 minuts amb aigua abundant, escorreu-les i reserveu-les.
Per a fer la salsa, escorreu els pebrots del piquillo, tritureu-los amb una batedora i reserveu-los.
Poseu una cassola al foc amb la mantega, un cop estigui fosa afegiu-hi la farina remenant fins fer una massa uniforma, després tireu-hi els pebrots triturats, i, per acabar, la llet calenta.
Coeu-lo tot plegat sense parar de remenar fins que tingui una textura cremosa. Afegiu-hi les pilotilles i coeu-lo tot plegat un parell de minuts.
Ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Un cop tingueu el plat apunt per portar a taula, empolsineu-hi una mica de julivert fresc picat per damunt.  A més de donar-hi un color més bonic al plat també li aportarà frescor.    

Comentaris

Les més populars