MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO
MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROTS DEL PIQUILLO
Delicat plat amb un contrast de
textures diferents per uns sabors coneguts per tots.
INGREDIENTS:
ü ¼ Kg. de bacallà dessalat
i esqueixat
ü 1 patata petita
ü 1 ou
ü Pa ratllat
ü 1 cullerada de farina
ü ½ litre de llet
ü 1 pot de pebrots del
piquillo escalivats
ü Una cullerada de mantega
ü 1 all
ü Julivert picat
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per fer les pilotilles, bulliu la
patata amb pela i quan estigui cuita peleu-la, aixafeu-la amb una forquilla i barregeu-la
amb el bacallà.
Amb l’ajut d’una batedora o amb
una picadora de carn, tritureu el bacallà barrejat amb la patata fins que sigui
una massa fina i homogènia.
Afegiu-hi l’ou, l’all i el
julivert (picats petits) remeneu i aneu incorporant pa ratllat fins a
obtenir-hi una textura que us faci possible
formar les pilotilles.
Amb les mans enfarinades aneu
formant pilotilles fins a acabar tota la massa.
Bulliu les pilotilles durant 5
minuts amb aigua abundant, escorreu-les i reserveu-les.
Per a fer la salsa, escorreu els
pebrots del piquillo, tritureu-los amb una batedora i reserveu-los.
Poseu una cassola al foc amb la
mantega, un cop estigui fosa afegiu-hi la farina remenant fins fer una massa
uniforma, després tireu-hi els pebrots triturats, i, per acabar, la llet
calenta.
Coeu-lo tot plegat sense parar de
remenar fins que tingui una textura cremosa. Afegiu-hi les pilotilles i coeu-lo
tot plegat un parell de minuts.
Ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Un cop tingueu el plat apunt per
portar a taula, empolsineu-hi una mica de julivert fresc picat per damunt. A més de donar-hi un color més bonic al plat
també li aportarà frescor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada