BROQUETA DE TRES BOTIFARRES AMB PARMENTIER I PERNIL
BROQUETA DE TRES BOTIFARRES AMB PARMENTIER I PERNIL
Un plat contundent, amb un recull de la nostra
cultura culinària de terra endins
INGREDIENTS:
ü 1 Botifarra
ü 1 Botifarra negra
ü 1 Botifarra del perol
ü 100 gr de pernil
ü ½ kg de
patates
ü Un raig de crema de llet
ü Una cullerada de mantega
ü Sal, pebre
ELABORACIÓ:
Parrmentier és la paraula tècnica que es fa servir
per a denominar els acompanyaments a base de patates, però aquí en concret es
fa servir per a denominar un puré o crema de patates que acompanya un
plat. Té moltes receptes diferents però
la que us donaré avui és de fàcil elaboració i molt bona.
Feu bullir les patates amb pela fins que estiguin
toves, retireu-les del foc i peleu-les, encara calentes, afegiu-hi la crema de
llet i la mantega, i feu un puré amb l’ajut d’un passa-purés, una batedora
elèctrica o simplement una forquilla i reserveu-lo.
Talleu el pernil a dauets el més petits millor, i
fregiu-los una mica en una paella amb unes gotetes d’oli, i després afegiu-los
a la parmentier, remenant perquè quedin repartits de forma uniforme i
reserveu-ho calent.
Per acabar talleu les botifarres a talls d’uns 2 o 3 cm. Enfileu-les en una
punxa per a fer broquetes, alternant el tipus de botifarra, un cop estiguin
formades les broquetes, coeu-les en una planxa fins que estiguin al vostre gust
i serviu-les al damunt del parmentier.
RECOMANACIONS:
També podeu fer servir altres tipus de botifarres,
i fins i tot algun tall de cansalada, xoriç o verdures com pebrot i carbassó,
feu servir la vostra imaginació i les vostres preferències culinàries.
Ah i si acabeu el plat amb una mica de suc de
rostit, el resultat és espectacular.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada