BROQUETA DE TRES BOTIFARRES AMB PARMENTIER I PERNIL



BROQUETA DE TRES BOTIFARRES AMB PARMENTIER I PERNIL



Un plat contundent, amb un recull de la nostra cultura culinària de terra endins

INGREDIENTS:

ü  1 Botifarra
ü  1 Botifarra negra
ü  1 Botifarra del perol
ü  100 gr de pernil
ü  ½ kg de  patates
ü  Un raig de crema de llet
ü  Una cullerada de mantega
ü  Sal, pebre

ELABORACIÓ:

Parrmentier és la paraula tècnica que es fa servir per a denominar els acompanyaments a base de patates, però aquí en concret es fa servir per a denominar un puré o crema de patates que acompanya un plat.  Té moltes receptes diferents però la que us donaré avui és de fàcil elaboració i molt bona.
Feu bullir les patates amb pela fins que estiguin toves, retireu-les del foc i peleu-les, encara calentes, afegiu-hi la crema de llet i la mantega, i feu un puré amb l’ajut d’un passa-purés, una batedora elèctrica o simplement una forquilla i reserveu-lo.
Talleu el pernil a dauets el més petits millor, i fregiu-los una mica en una paella amb unes gotetes d’oli, i després afegiu-los a la parmentier, remenant perquè quedin repartits de forma uniforme i reserveu-ho calent.
Per acabar talleu les botifarres  a talls d’uns 2 o 3 cm. Enfileu-les en una punxa per a fer broquetes, alternant el tipus de botifarra, un cop estiguin formades les broquetes, coeu-les en una planxa fins que estiguin al vostre gust i serviu-les al damunt del parmentier.

RECOMANACIONS:

També podeu fer servir altres tipus de botifarres, i fins i tot algun tall de cansalada, xoriç o verdures com pebrot i carbassó, feu servir la vostra imaginació i les vostres preferències culinàries.
Ah i si acabeu el plat amb una mica de suc de rostit, el resultat és espectacular.


Comentaris

Les més populars