RAP AL FORN AMB TOMÀQUETS I OLIVES
RAP AL FORN AMB TOMÀQUETS I OLIVES
Una delícia de plat, on la simplicitat de la seva
elaboració, contrasta amb un resultat final excepcional
INGREDIENTS:
ü Dues cues de rap mitjanes
ü 200 gr. d’olives variades
ü 4 alls escalivats
ü 50 gr. de taperots
ü 200 gr. de tomaques cherry
ü Una copa de vi ranci
ü Oli, d’oliva
ü Farigola i romaní
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu oli de farigola i romaní. Poseu en un bol
un got d’oli, un grapat de fulles de farigola i un altre de fulles de romaní
(preferiblement fresques) i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora elèctrica,
fins que estigui el màxim d’emulsionat possible i reserveu-ho.
Separeu en dos lloms cada cua de rap,
salpebreu-los, marqueu-los ràpidament en una planxa o paella molt calenta i
reserveu-los
En una safata que pugui anar al forn, poseu-hi les
olives els tomàquets tallats per la meitat, els taperots, els alls i els lloms
de rap. Ruixeu-ho amb el vi ranci i la meitat de l’oli de farigola i romaní.
Coeu-ho tot plegat a 90º durant uns 12/15minuts.
Serviu-ho calent i en el moment de servir-ho,
ruixeu el rap amb una mica més d’oli de farigola per donar-li frescor.
RECOMANACIONS:
També es pot fer aquesta recepta amb altres peixos
com el turbot.
Vigileu de no coure gaire el peix. De fet, el seu punt ideal, si disposeu de
termòmetre, seria 55º de temperatura de
cor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada